Home » Invatamant » Elevi antreprenori

Elevi antreprenori

de Mihaela NICULESCU

Nivelul de pregătire tot mai scăzut al elevilor și perspectiva șomajului determină din ce in ce mai mulți absolvenți ai cursurilor gimnaziale să se orienteze către școlile profesionale și liceele tehnologice. Învățământul profesional dezvoltă abilitățile practice ale elevilor și îi pregătește pentru integrarea cât mai bună pe piața muncii.

Mâine, la Piatra Neamț, va fi lansat proiectul Parteneriat Educație – Business (PEB), inițiat de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț. Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad va fi singura instituție școlară din județul nostru care va participa la acest proiect.
Cincizeci de elevi ai Liceului „Petru Rareș”, coordonați de doi profesori, vor trebui să înființeze zece așa-zise firme de exercițiu, în colaborare cu zece agenți economici din Bârlad, cu diverse obiecte de activitate. Fiecare firmă de exercițiu va avea câte cinci elevi, care vor lucra virtual pentru dezvoltarea afacerii.
„Aceste firme de exercițiu se constituie ca parte aplicată a Educației antreprenoriale, disciplină care se predă în liceul nostru. Elevii care vor coordona virtual activitatea firmei de exercițiu vor trebui să facă un plan de afaceri, să recruteze resursele umane, să identifice resursele materiale, să planifice activitatea firmei, să se ocupe de contabilitate și toate celelalte activități care se desfășoară într-o firmă”, a declarat Olimpia Tănase, directoarea Liceului Tehnologic „Petru Rareș”.
Prin intermediul acestui proiect, elevii de clasa a XI-a se bucură de un suport important în înțelegerea pașilor ce trebuie urmați pentru încadrarea în primul loc de muncă. De asemenea, elevii își pot dezvolta astfel competențele practice în vederea familiarizării cu activitățile specifice în cadrul unei firme reale. Proiectul PEB va deveni un exemplu de bună practică deoarece contribuie la creșterea numărului de absolvenți ai învățământului secundar (ISECD) care sunt mai bine pregătiți pentru piața muncii competitive. Proiectul contribuie la promovarea și formarea unei atitudini pozitive și responsabile a elevilor față de construirea unei cariere încă din timpul studiilor, și asigură o bună pregătire practică a elevilor. Proiectul PEB se va derula pe o perioadă de nouă luni și va antrena 600 de elevi din toată țara, iar elevii implicați vor primi o subvenție de 500 de lei pe parcursul a cinci luni.
Proiectul PEB este realizat de Camera de Comerț și Industrie a Județului Neamț în colaborare cu Casa Corpului Didactic Neamț, Asociația INNOVA pentru inovare prin dezvoltare durabilă și Camera de Comerț și Industrie Brașov. De acest proiect vor beneficia 12 licee din regiunile de nord-est și sud ale țării.

de Mihaela NICULESCU Nivelul de pregătire tot mai scăzut al elevilor și perspectiva șomajului determină din ce in ce mai mulți absolvenți ai cursurilor gimnaziale să se orienteze către școlile profesionale și liceele tehnologice. Învățământul profesional dezvoltă abilitățile practice ale elevilor și îi pregătește pentru integrarea cât mai bună pe piața muncii. Mâine, la Piatra Neamț, va fi lansat proiectul Parteneriat Educație - Business (PEB), inițiat de Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț. Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad va fi singura instituție școlară din județul nostru care va participa la acest proiect. Cincizeci de elevi ai Liceului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: