Home » Administratie » Primării sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

Primării sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă

de Marian MOCANU

Șapte primării din județul Vaslui au fost amendate sau sancționate cu avertisment de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)pentru nereguli descoperite la actualizarea registrelor electorale.

AEP a desfășurat, în lunile ianuarie și februarie, un număr de 582 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 209 sancțiuni, 84 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 87.500 lei, iar 125 prin avertismente. În aceeași perioadă, Filiala Nord – Est a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 46 de sancțiuni din care 17 amenzi, în cuantum total de 17.000 lei și 29 de avertismente. Sancțiunile au fost acordate pentru încălcarea dispozițiilor legale în ceea ce privește actele normative pentru alegerea parlamentarilor sau a aleșilor locali.

Din cele 46 sancțiuni aplicate la nivelul județelor din Moldova, șapte se referă la primării din Vaslui. Astfel, primăriile Oltenești și Boțești au fost amendate cu câte 1.000 lei, în timp ce primăriile Ivănești, Dumești, Băcești, Codăești și Solești au primit avertismente, în special pentru neradierea persoanelor decedate sau a celor condamnate ale căror sentințe includ interzicerea dreptului de vot din Registrul electoral.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale.

de Marian MOCANU Șapte primării din județul Vaslui au fost amendate sau sancționate cu avertisment de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)pentru nereguli descoperite la actualizarea registrelor electorale. AEP a desfășurat, în lunile ianuarie și februarie, un număr de 582 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 209 sancțiuni, 84 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 87.500 lei, iar 125 prin avertismente. În aceeași perioadă, Filiala Nord – Est a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 46 de sancțiuni din care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: