Home » National » Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Miami Open

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Miami Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a învins-o, marți, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA și cap de serie numărul 15, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

Partida a durat o oră și 31 de minute și, la finalul întâlnirii, Halep a obținut a 13-a victorie consecutivă în circuitul WTA.

Anterior, Halep, 23 de ani, și Pennetta, 33 de ani, s-au mai întâlnit de trei ori și de fiecare dată s-a impus sportiva italiană. Ultimul lor meci a fost la ediția 2013 a US Open, în faza optimilor de finală, iar scorul a fost de 6-2, 7-6 (3).

Luni seară, la Miami (marți dimineață, în România), spectatorii prezenți pe arena centrală din complexul Crandon Park, printre care s-au aflat numeroși români, au avut parte de un tenis de înaltă ținută, practicat de două jucătoare cu puține slăbiciuni. Ele au făcut spectacol, au lovit puternic, au jucat puncte cu schimburi lungi de mingi și au făcut risipă de energie. Simona Halep a început mai bine, Pannetta a echilibrat jocul în setul al doilea, în care a condus cu 5-2, dar tot românca a avut finalul, cu cinci ghemuri câștigate la rând.

Pennetta a dat înălțime la mingile trimise către linia de fund, la fel cum a făcut-o Jelena Jankovici în finala de la Indian Wells, incomodând-o vizibil pe Halep. Sportiva română a gestionat mai bine aceste situații și adversara nu a putut profita. Italianca a jucat pe lovitura de dreapta a rivalei, mai puțin precisă la ultimele meciuri, însă la această partidă „forehand-ul” nu a trădat-o pe Halep.

Meciul a început echilibrat, cele două jucătoare fructificându-și serviciul până la 3-2 pentru Halep. Sportiva din Constanța a obținut un break la acest scor, suficient pentru a câștiga primul set, cu 6-3, după 40 de minute.

În setul al doilea, Pennetta s-a distanțat la 2-0, după un break reușit în ghemul al doilea. Au urmat alte patru ghemuri în care fiecare jucătoare a câștigat pe serviciul adversarei și scorul a ajuns la 4-2 pentru sportiva din Italia, care a făcut apoi 5-2. De la acest scor, Halep a pus în scenă una dintre revenirile ei de excepție. Ea și-a luat serviciul, apoi Pennetta a servit pentru câștigarea setului, la 5-3. La 30-15 pentru italiancă, arbitrul de scaun Kader Nouni a avut o intervenție care probabil a schimbat soarta setului. Francezul nu a fost de acord cu o minge strigată aut de un arbitru de linie, iar reluarea prin „hawk-eye” i-a dat dreptate. Mingea a fost bună și scorul a devenit 30-30, în loc de 40-15 pentru Pennetta. Jucătoarea de 33 de ani și-a pierdut încrederea și și-a cedat serviciul, iar Halep a simțit că este momentul să se desprindă decisiv. Românca a câștigat și următoarele trei ghemuri, printre care un break la 5-5, și a încheiat setul, cu 7-5, și meciul după 91 de minute.

Foarte mobilă și agresivă, cu toate loviturile „în funcțiune” și cu serviciul la un nivel acceptabil, Halep era greu de învins marți. Simona Halep a reușit în această partidă din optimi cea mai bună evoluție de la Miami Open și, poate, una dintre cele mai bune din acest an, în condițiile în care a întâlnit o adversară experimentată, care știe bine jocul de tenis.

Statistica meciului reflectă echilibrul din teren: 34 de greșeli neforțate pentru Halep, 37 pentru adversară, 12-12 la lovituri câștigătoare, 4-2 la duble greșeli și 64-61 la procentajul de reușită a primului serviciu.

În faza următoare, Halep va juca împotriva jucătoarei americane Sloane Stephens, locul 45 WTA, care a eliminat-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-6 (5), pe sportiva elvețiană Belinda Bencic, locul 34 WTA, după un meci de două ore și opt minute.

Scorul întâlnirilor directe între Halep și Stephens, 22 de ani, este egal, 2-2, românca impunându-se în ultimul meci, cu scorul de 6-4, 6-3, în optimile de finală ale French Open, ediția 2014.

Prima partidă a avut loc la Barcelona, în turul I al ediției din 2012, când tot Halep a câștigat, cu 6-4, 6-4.

În 2013, în turul II al turneului de la Hobart și în turul I al Australian Open, Stephens a câștigat cu 6-4, 6-0, respectiv 6-1, 6-1.

Calificarea în sferturile de finală ale Miami Open este recompensată cu un premiu de 112.270 de dolari și cu 215 puncte WTA.

După ce Maria Șarapova a fost eliminată în turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiacă, dacă va câștiga turneul din Florida.

Sursa: mediafax.ro

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a învins-o, marți, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA și cap de serie numărul 15, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open. Partida a durat o oră și 31 de minute și, la finalul întâlnirii, Halep a obținut a 13-a victorie consecutivă în circuitul WTA. Anterior, Halep, 23 de ani, și Pennetta, 33 de ani, s-au mai întâlnit de trei ori și de fiecare dată s-a impus sportiva italiană. Ultimul lor meci a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: