Home » Justitie » Tupeu de interlop – Șchiopu, din nou la închisoare?

Tupeu de interlop – Șchiopu, din nou la închisoare?

de Marian MOCANU

Sâmbătă seara, Ciprian Gabi Gentimir, zis „Șchiopu”, a fost surprins de polițiști băut la volan. El a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Eliberat condiționat, după ce fusese condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, interlopul vasluian riscă să revină după gratii. „Șchiopu” nu este la primă ispravă penală după eliberarea din închisoare. La finele anului trecut, el a agresat doi tineri. Aceștia nu au depus plângere, întrucât interlopul le-a promis că le va da bani. Pentru a-l scoate din încurcătură, soția sa a vândut licența farmaciei pe care o deținea în Zona Gării.

„Sâmbătă, 28 martie, pe strada Traian, din municipiul Vaslui, polițiștii Biroului Rutier au oprit un autovehicul condus de către Ciprian G., în vârstă de 37 ani, domiciliat în municipiul Vaslui. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum și prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În aceste condiții, șoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor art. 337 din Codul Penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz al recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectorarul de Poliție al Județului Vaslui.

Personajul la care face referire comunicatul este nimeni altul decât interlopul Gabi Ciprian Gentimir, zis „Șchiopu”, un „client” fidel al polițiștilor vasluieni.

Gentimir a avut și condamnare la șapte ani de închisoare cu executare, pentru lipsire de libertate și tentativă de viol. A fost eliberat cu doi ani mai devreme însă, întrucât refuzul de prelevare a probelor biologice reprezintă o infracțiune penală, care poate fi pedepsită cu 1 – 5 ani de închisoare, Gentimir riscă, pe lângă o nouă condamnare, să execute și restul de pedeapsă.

Gabi Ciprian Gentimir a fost acuzat că, în noaptea de 21 spre 22 iulie 2008, a sechestrat o tânără de 21 ani într-un taxi și a încercat s-o violeze. Pentru că fata, fosta iubită a interlopului, s-a opus, a fost bătută și arsă cu țigara, fiind aruncatã mai apoi din mașină. „Șchiopu” a fost condamnat de judecătorii vasluieni la o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru lipsire de libertate în formă calificată și tentativă de viol, ulterior, în urma apelului, pedeapsa fiind redusă la doar șapte ani. În 2012, „Șchiopu” a primit o a doua condamnare, după soluționarea dosarului în care aceeași tânără l-a acuzat că, împreună cu alți doi complici, au intrat prin efracție în apartamentul în care locuia cu fratele ei și, după ce l-au bătut pe băiat, au furat o cameră video în valoare de 3.000 lei. Considerând că faptele sunt concurente, judecătorii au decis contopirea pedepselor, acordând un spor de pedepsă de opt luni de închisoare. La începutul anului 2014, Ciprian Gabi Gentimir a fost eliberat condiționat, având un termen de încercare de doi ani, timp în care, dacă săvârșește o altă faptă de natură penală, se reîntoarce după gratii, executând inclusiv pedeapsa rămasă.

„Șchiopu” nu se potolește

La finele anului trecut, Gentimire a fost implicat într-o altercație, în urma căreia doi tineri au ieșit „șifonați”. Pentru a nu risca să fie obiectul unui alt dosar penal, „Șchiopu” a preferat să se împace cu tinerii respectivi, oferindu-le o sumă importantă de bani, obținută de soția sa prin vânzarea licenței farmaciei pe care acesta o avea în Zona Gării.

Din păcate, nici acest lucru nu l-a potolit pe Ciprian Gentimir, acesta fiind surprins de un echipaj al poliției rutiere conducând un autovehicol sub influiența băuturilor alcoolice. Simplul refuz de prelevare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei l-ar putea costa pe cunoscutul interlop, în cazul în care va fi găsit vinovat, ani grei de închisoare. Într-un caz asemănător, Grișa Mititelu, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a primit o condamnare de un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

de Marian MOCANU Sâmbătă seara, Ciprian Gabi Gentimir, zis „Șchiopu”, a fost surprins de polițiști băut la volan. El a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Eliberat condiționat, după ce fusese condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, interlopul vasluian riscă să revină după gratii. „Șchiopu” nu este la primă ispravă penală după eliberarea din închisoare. La finele anului trecut, el a agresat doi tineri. Aceștia nu au depus plângere, întrucât interlopul le-a promis că le va da bani. Pentru a-l scoate din încurcătură, soția sa a vândut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: