Home » Justitie » Audi Q5 declarat furat din Italia, descoperit la Albița

Audi Q5 declarat furat din Italia, descoperit la Albița

de Roxana NĂSTASĂ

Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal unui bărbat care încerca să scoată din țară un autoturism marca Audi, model Q5, declarat furat din Italia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, Vitalie M., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism marca Audi, model Q5, înmatriculat în Italia.
Din studiul documentelor prezentate la controlul de frontieră s-a constatat că autoturismul nu are drept de circulație pe drumurile publice din România, având inspecția tehnică periodică expirată de pe 20 ianuarie 2015.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare specifice, ocazie cu care s-a constatat că certificatul de înmatriculare, eliberat de către autoritățile din Italia a fost furat din Italia pe 16 februarie 2003 și procura eliberată la data de 7 februarie 2015, autentificată de un notar public italian, este falsă. De asemenea, pe timpul cercetărilor s-a constatat că seria de șasiu a mașinii era modificată prin intervenție mecanică.
Ca urmare a continuării cercetărilor, vameșii au primit confirmarea faptului că pentru seria de șasiu reală a autoturismului este instituită o alertă pentru furt, introdusă de autoritățile italiene la data de 10 martie.
Astfel, polițiștii de frontieră i-au întocmit lui Vitalie M. dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, uz de fals și furt.
Autoturismul, în valoare de 88.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea definitivării cercetărilor.

de Roxana NĂSTASĂ Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal unui bărbat care încerca să scoată din țară un autoturism marca Audi, model Q5, declarat furat din Italia. La Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, Vitalie M., cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism marca Audi, model Q5, înmatriculat în Italia. Din studiul documentelor prezentate la controlul de frontieră s-a constatat că autoturismul nu are drept de circulație pe drumurile publice din România, având inspecția tehnică periodică…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: