Home » National » Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare după contopirea pedepselor. Decizia nu e definitivă

Cornel Penescu va executa cinci ani de închisoare după contopirea pedepselor. Decizia nu e definitivă

Fostul finanțator al FC Argeș Cornel Penescu, încarcerat la Penitenciarul Ploiești, care are condamnări definitive în șapte dosare penale și care a cerut contopirea pedepselor, va executa cinci ani de închisoare, după ce Tribunalul Prahova a admis cererea sa în acest sens.

Magistrații Tribunalului Prahova au admis, marți, cererea de contopire a pedepselor înaintată de Cornel Penescu, aflat în Penitenciarul Ploiești și condamnat în șapte dosare penale de mai multe instanțe, între care Înalta Curte de Casațieși Justiție, Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt și Tribunalul Teleorman.

În urma contopirii pedepselor din cele șapte dosare penale, Tribunalul Prahova a decis să-i aplice lui Penescu pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de cinci ani de închisoare, la care a adăugat pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a alege și a fi ales în autoritățile publice sau în funcții publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat sau de a avea orice funcție de conducere, decizie sau control într-o societate comercială, interdicții aplicate pe o durată de zece ani după executarea pedepsei principale.

Sentința Tribunalului Prahova poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Cornel Penescu a petrecut mai multe luni în arest, între 13 aprilie 2009 și 29 ianuarie 2010 și între 10 mai 2010 și 21 mai 2010, iar în prezent execută o pedeapsă privată de libertate în Penitenciarul Ploiești, unde este încarcerat din 20 septembrie 2013.

Cele mai cunoscute dosare în care omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat sunt ”Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene, dar și dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru corupție.

Sursa: mediafax.ro

Fostul finanțator al FC Argeș Cornel Penescu, încarcerat la Penitenciarul Ploiești, care are condamnări definitive în șapte dosare penale și care a cerut contopirea pedepselor, va executa cinci ani de închisoare, după ce Tribunalul Prahova a admis cererea sa în acest sens. Magistrații Tribunalului Prahova au admis, marți, cererea de contopire a pedepselor înaintată de Cornel Penescu, aflat în Penitenciarul Ploiești și condamnat în șapte dosare penale de mai multe instanțe, între care Înalta Curte de Casațieși Justiție, Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt și Tribunalul Teleorman. În urma contopirii pedepselor din cele șapte dosare penale, Tribunalul Prahova a decis să-i aplice…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: