Home » Social » Două hectare de pădure la Bârlad

Două hectare de pădure la Bârlad

de Mihaela NICULESCU

În ultimii zece ani, Primăria Bârlad, în colaborare cu Direcția Silvică Vaslui, a organizat cinci acțiuni de împădurire. O nouă astfel de acțiune a avut loc vineri, 27 martie, de această dată, în cadrul competiției „Orașul reciclării”.

Acțiunea de la sfârșitul săptămânii trecute a însemnat plantarea a 5.000 de puieți în zona de deasupra scărilor din Grădina publică. Peste 100 de elevi, 20 de asistați social, salariați ai serviciilor Sere – Spații verzi dar și reprezentanți ai Primăriei și Ocolului Silvic au plantat specii de stejar, paltin de câmp și sălcioară.
„Mă bucur că am văzut mulți elevi la această acțiune de plantat puieți. Sunt elevi de la Liceul Tehnologic «Petru Rareș», Liceul Pedagogic și Liceul «Mihai Eminescu». Ca de fiecare dată, o astfel de acțiune este benefică pentru oraș și implicit pentru sănătatea noastră. Noi am oferit puieții și consultanță de specialitate iar primăria ne-a oferit cu generozitate terenul”, a declarat Ștefan Vezeteu, șeful Ocolului Silvic Bârlad.
Cei 5.000 de puieți au fost plantați pe o suprafață de 2 ha. O mână de ajutor au dat și câțiva cetățeni ai orașului dar și reprezentanți bârlădeni în Parlamentul României.
„Acești puieți vor ajunge la maturitate după cinci ani. Este posibil ca un anumit procent din puieții plantați să nu se prindă, de aceea, în toamnă vom completa locurile rămase. Vara vom face lucrări de prășit și vom întreține periodic puieții plantați”, a declarat ing. Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.
Până acum s-au efectuat plantări de puieți în două perimetre din zona Grădinii publice, la baraj, la Prodana și pe versantul de deasupra Școlii nr. 9. Acțiunea din 27 martie a fost prima care s-a desfășurat în cadrul uni program național, restul realizându-se la inițiativa autorităților locale, în baza unei colaborări fructuoase între Primărie și Ocolul Silvic Bârlad.

de Mihaela NICULESCU În ultimii zece ani, Primăria Bârlad, în colaborare cu Direcția Silvică Vaslui, a organizat cinci acțiuni de împădurire. O nouă astfel de acțiune a avut loc vineri, 27 martie, de această dată, în cadrul competiției „Orașul reciclării”. Acțiunea de la sfârșitul săptămânii trecute a însemnat plantarea a 5.000 de puieți în zona de deasupra scărilor din Grădina publică. Peste 100 de elevi, 20 de asistați social, salariați ai serviciilor Sere - Spații verzi dar și reprezentanți ai Primăriei și Ocolului Silvic au plantat specii de stejar, paltin de câmp și sălcioară. „Mă bucur că am văzut mulți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

One comment

  1. Jumatate planteaza padure cealanta jumatate o fura…..!!!!

%d blogeri au apreciat: