Home » Justitie » Misterul unei morți neelucidate

Misterul unei morți neelucidate

de Răzvan CĂLIN

Medicii legiști vasluieni suspicionează că tânărul găsit mort într-o casă nelocuită din Bârlad a decedat din cauza unei „supradoze” de alcool.

Cazul tânărului găsit mort într-o casă nelocuită din Bârlad încă nu a fost elucidat pe deplin. Dacă ipoteza unei crime a fost exclusă din capul locului, totuși anchetatorii încă nu au putut afla ce anume i-a provocat sfârșitul individului. Inițial, s-a mers pe varianta unei morți survenită din cauza unor probleme de sănătate pe care acesta le-ar fi avut. Dar nici acest scenariu nu a putut fi susținut cu dovezi solide și, în cele din urmă, s-a avansat ideea că bărbatul ar fi putut ingera o cantitate foarte mare de alcool.

„De la Medicină Legală ni s-a transmis clar că trupul neînsuflețit nu prezintă leziuni traumatice, dar nici nu a decedat din cauze patologice. Adică să fi murit din cauza vreunei, să spunem, pancreatite cronice sau infarct etc. În schimb, toate aspectele legate de acest deces vor fi lămurite odată cu sosirea unui alt set de analize, cele histo-patologice. S-a avansat ipoteza că decesul ar fi putut surveni ca urmare a faptului că individul a băut o cantitate foarte mare de alcool. Sau este posibil să fi ingerat vreo otravă sau cine știe ce altceva. Oricum, tocmai de aceea s-a și solicitat efectuarea unui set de analize ceva mai complexe”, ne-a declarat agent șef adjunct Alina Tonică, responsabil mass-media IPJ Vaslui.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit, în stare avansată de putrefacție, într-o casă nelocuită din Bârlad, pe 25 martie. Cadavrul a fost descoperit de o femeie care avea grijă de imobilul respectiv și care periodic se îngrijea și de grădina aferentă casei. În momentul în care a observat cadavrul ce zăcea într-una din camerele casei, femeii i s-a părut că ar fi decapitat. De aceea, în momentul în care a alertat autoritățile prin 112, i-a pus pe jar pe polițiști spunându-le că a descoperit un cadavru fără cap. În cele din urmă, totul fiind doar o impresie eronată, de moment. Anchetatorii au reușit să stabilească în scurt timp identitatea trupului neînsuflețit: Vasile Bulgaru, în vârstă de 29 de ani, din Bârlad. Acesta este un mai vechi client al oamenilor legii, fiind cunoscut cu antecedente penale. Nu mai devreme de luna ianuarie a acestui an, el a ieșit din penitenciar unde a ispășit o pedeapsă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Individul obișnuia să trăiască pe străzi, iar noaptea se aciua prin case și clădiri părăsite sau nelocuite.

de Răzvan CĂLIN Medicii legiști vasluieni suspicionează că tânărul găsit mort într-o casă nelocuită din Bârlad a decedat din cauza unei „supradoze” de alcool. Cazul tânărului găsit mort într-o casă nelocuită din Bârlad încă nu a fost elucidat pe deplin. Dacă ipoteza unei crime a fost exclusă din capul locului, totuși anchetatorii încă nu au putut afla ce anume i-a provocat sfârșitul individului. Inițial, s-a mers pe varianta unei morți survenită din cauza unor probleme de sănătate pe care acesta le-ar fi avut. Dar nici acest scenariu nu a putut fi susținut cu dovezi solide și, în cele din urmă,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin