Home » Invatamant » Și tu poți deveni polițist!

Și tu poți deveni polițist!

de Marian MOCANU

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară campania „Și tu poți deveni polițist”, ce are drept scop promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate – Școlile de agenți de poliție și Academia „A .I. Cuza” București.

Campania desfășurată în perioada martie-iunie și octombrie-decembrie 2015, se adresează elevilor de clasa a XI-a și a XII-a și urmărește oferirea unei baze largi de recrutare instituției poliției, care să îi permită identificarea candidaților motivați să urmeze această profesie și ulterior angajarea celor a căror aptitudini corespund cu cerințele unei funcții de polițist.

Din punct de vedere individual, prin această campanie se urmărește promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaționale a instituțiilor specializate în rândul multor elevi, întrucât dezvoltarea unei cariere profesionale în acord cu abilitățile personale reprezintă o premisă importantă pentru incluziunea socială a tinerilor.

Elevii vor avea acces la informații cu privire la avantajele profesiei de polițist, la condițiile de admitere și de studiu din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române, având o opțiune în plus atunci când se vor decide în privința propriei cariere.

Instituțiile de formare profesională inițială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și școlile postliceale: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior acreditată, din rețeaua instituțiilor de învățământ superior de stat. Face parte din categoria universităților de educație și cercetare, desfășoară activități de învățământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licență, de studii universitare de masterat și de studii universitare de doctorat, în domenii și specializări acreditate, precum și alte forme de pregătire, de perfecționare și specializare.

de Marian MOCANU Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară campania „Și tu poți deveni polițist”, ce are drept scop promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate – Școlile de agenți de poliție și Academia „A .I. Cuza” București. Campania desfășurată în perioada martie-iunie și octombrie-decembrie 2015, se adresează elevilor de clasa a XI-a și a XII-a și urmărește oferirea unei baze largi de recrutare instituției poliției, care să îi permită identificarea candidaților motivați să urmeze această profesie și ulterior angajarea celor a căror aptitudini corespund cu cerințele unei funcții de polițist. Din punct…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: