Home » World » Barack Obama a autorizat un nou program de sancțiuni pentru atacurile cibernetice

Barack Obama a autorizat un nou program de sancțiuni pentru atacurile cibernetice

Președintele american Barack Obama a anunțat miercuri că a autorizat un nou program de sancțiuni vizând persoane, companii și guverne care „se angajează în activități rău intenționate în domeniul cibernetic”, relatează USA Today.

„Amenințările cibernetice reprezintă una dintre cele mai serioase provocări la adresa securității economice și naționale a Statelor Unite, iar Administrația mea urmărește să pună în aplicare o strategie vastă pentru a le contracara”, a afirmat președintele american într-un comunicat care anunță noul program de sancțiuni.

Noul program vizează sancționarea atacurilor cibernetice comise împotriva infrastructurilor critice, care relevă secretele comerciale și informații financiare personale sau oferă avantaje neloiale competitivității în mediul de afaceri, potrivit comunicatului.

Secretarul Trezoreriei va putea să impună sancțiuni în urma unor consultări cu secretarul de Stat și procurorul general.

Noul regim de sancțiuni în domeniul cibernetic este autorizat la doar câteva luni după ce Statele Unite au acuzat Coreea de Nord de pirataj în cazul Sony Pictures, o acuzație respinsă de Phenian.

De asemenea, Statele Unite și China se acuză reciproc de spionaj cibernetic. Acuzații similare sunt schimbate între Statele Unite și Rusia.

„După cum am văzut în ultimele luni, aceste amenințări pot proveni de la diferite surse și ținti infrastructurile noastre critice sau companiile și cetățeni noștri”, a adăugat Obama, fără a menționa un incident particular.

Republicanii s-au declarat de acord cu noul program de sancțiuni, dar insistă pentru o nouă legislație privind combaterea atacurilor cibernetice.

Administrația americană va recurge la noul regim de sancțiuni pentru a viza entități greu accesibile prin intermediul instrumentelor obișnuite de ordin diplomatic, a precizat Michael Daniel, responsabil pentru securitatea informatică la Casa Albă.

Sursa: mediafax.ro

Președintele american Barack Obama a anunțat miercuri că a autorizat un nou program de sancțiuni vizând persoane, companii și guverne care "se angajează în activități rău intenționate în domeniul cibernetic", relatează USA Today. "Amenințările cibernetice reprezintă una dintre cele mai serioase provocări la adresa securității economice și naționale a Statelor Unite, iar Administrația mea urmărește să pună în aplicare o strategie vastă pentru a le contracara", a afirmat președintele american într-un comunicat care anunță noul program de sancțiuni. Noul program vizează sancționarea atacurilor cibernetice comise împotriva infrastructurilor critice, care relevă secretele comerciale și informații financiare personale sau oferă avantaje neloiale…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: