Home » Social » A murit Nicolae Rainea!

A murit Nicolae Rainea!

de Răzvan CĂLIN

Unul dintre cei mai respectați arbitri internaționali de fotbal, Nicolae Rainea, a decedat într-un spital din Galați.

Unul dintre cei mai respectați fii ai Bârladului, fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea, a decedat, ieri dimineață, într-un spital din Galați, la vârsta de 81 de ani. Rainea a fost considerat cel mai bun arbitru de fotbal român din toate timpurile și în întreaga sa carieră în lumea cavalerilor fluierului s-a bucurat de un respect deosebit, atât pe plan intern, cât și din partea forurilor fotbalistice internaționale.

Născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila, Rainea a evoluat mai întâi ca fotbalist la echipe precum Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamț și Constructorul Bârlad. De altfel, timp de câțiva ani, Rainea a lucrat ca maistru la Fabrica de rulmenți din Bârlad.

În 1959, a devenit arbitru, iar trei ani mai târziu a promovat în lotul divizionar. A debutat în prima ligă de fotbal a României în 1965, iar după două sezoane a primit ecusonul FIFA. Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de meciuri în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaționale și a participat la trei ediții de Campionat Mondial.

După ce s-a retras din arbitraj, în 1984, a fost observator și apoi președinte al Asociației Județene de Fotbal Galați, de unde a primit funcția de președinte onorific. De asemenea, Rainea a fost și președinte onorific al Comisiei Centrale de Arbitri.

de Răzvan CĂLIN Unul dintre cei mai respectați arbitri internaționali de fotbal, Nicolae Rainea, a decedat într-un spital din Galați. Unul dintre cei mai respectați fii ai Bârladului, fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea, a decedat, ieri dimineață, într-un spital din Galați, la vârsta de 81 de ani. Rainea a fost considerat cel mai bun arbitru de fotbal român din toate timpurile și în întreaga sa carieră în lumea cavalerilor fluierului s-a bucurat de un respect deosebit, atât pe plan intern, cât și din partea forurilor fotbalistice internaționale. Născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila, Rainea a evoluat mai întâi ca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: