Home » World » Papa Francisc a salutat acordul cu Iranul și s-a rugat pentru pace, în timpul slujbei de Paște

Papa Francisc a salutat acordul cu Iranul și s-a rugat pentru pace, în timpul slujbei de Paște

Papa Francisc a salutat duminică, în cadrul slujbei de Paște, acordul preliminar privind programul nuclear iranian, apreciind că este o oportunitate de a face lumea mai sigură, dar în același timp și-a exprimat îngrijorarea privind violențele din Libia, Yemen, Siria, Irak sau Nigeria, relatează AP.

Mesajul „Urbi et Orbi” transmis de Suveranul Pontif cu ocazia Paștelui catolic, de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru, a fost marcat de speranță pentru pace. Anterior, Papa a oficial slujba de Paște, pe o vreme ploioasă, în Piața Sfântul Petru, în fața a zeci de mii de persoane.

Francisc a făcut primele comentarii publice despre acordul preliminar încheiat joi, la Lausanne, între Teheran și marile puteri, menit să asigure că Iranul nu va construi o bombă atomică.

„Ne încredem cu speranță în Domnul că acordul preliminar încheiat recent la Lausanne este un pas decisiv către o lume mai sigură”, a afirmat el.

„Ne rugăm pentru pace în această lume supusă traficanților de arme, care își câștigă existența prin (vărsarea) sângelui altor bărbați și femei”, a adăugat Papa, denunțând numărul mare de arme din lume.

Suveranul Pontif s-a rugat de asemenea pentru pace în țări afectate de conflicte violente, precum Libia, Yemen, Siria, Irak, Nigeria, Sudanul de Sud, Sudan și Congo.

El i-a amintit pe tinerii uciși joi la o universitate din Kenya, majoritatea vizați pentru că erau creștini, și a deplâns răpirile comise de extremiștii islamiști.

După ce în Vinerea Mare Francisc a criticat comunitatea internațională pentru tăcerea complice referitoare la uciderea unor creștini, de Paște, el s-a rugat ca Dumnezeu să reducă „suferința multor frați persecutați din cauza numelui Său”.

Sursa: mediafax.ro

Papa Francisc a salutat duminică, în cadrul slujbei de Paște, acordul preliminar privind programul nuclear iranian, apreciind că este o oportunitate de a face lumea mai sigură, dar în același timp și-a exprimat îngrijorarea privind violențele din Libia, Yemen, Siria, Irak sau Nigeria, relatează AP. Mesajul "Urbi et Orbi" transmis de Suveranul Pontif cu ocazia Paștelui catolic, de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru, a fost marcat de speranță pentru pace. Anterior, Papa a oficial slujba de Paște, pe o vreme ploioasă, în Piața Sfântul Petru, în fața a zeci de mii de persoane. Francisc a făcut primele comentarii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: