Home » Social » Razboiul s-a terminat! Ce vor câștiga bârlădenii?

Razboiul s-a terminat! Ce vor câștiga bârlădenii?

de Mihaela NICULESCU

După o lunga perioada de disensiuni si aprige orgolii, s-a ajuns la o înțelegere în cazul azilului de bătrâni de la Barlad: pe 30 martie, a fost semnat un act adițional la protocolul de colaborare din iulie 2003, între Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) și Consiliul Local Bârlad. În baza acestui act, CARP urmează să primească 440.000 lei pentru terenul 2.717 mp pe care este construit Centrul Rezidențial pentru Persoanele Vârstnice, aflat în proprietatea CARP și 1.610.000 lei reprezentând suma pe care CARP a alocat-o de-a lungul timpului pentru construirea căminului de bătrâni.

Act aditional contract camin batrani„După lungi negocieri, am ajuns la un consens cu Primăria Bârlad. Am încheiat un act adițional în forma stabilită, în baza hotărârii Consiliului Local și a Adunării Generale a CARP. Actul stipulează clauze concrete și precise ce trebuie respectate de ambele părți. Pentru a căpăta o putere juridică și mai mare, actul a fost certificat la un notar public, astfel fiind întărit consensul părților”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat că va aloca suma necesară continuării lucrărilor la cămin, de îndată ce părțile aflate în conflict vor ajunge la un consens. Actul adițional este o dovadă a înțelegerii părților, ceea ce înseamnă că, în curând, ar trebui să fie finanțat obiectivul.
Consiliul Local se obligă să finalizeze lucrarea în termen de 18 luni de la primirea finanțării din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar în termen de șase luni de la recepția finală a lucrării Consiliul Local trebuie să achite către CARP o primă tranșă din suma de peste două milioane, iar a doua tranșă, după alte șase luni.
De-a lungul timpului, construcția nefinalizată a căminului de bătrâni din strada Tinereții, cartierul Munteni, s-a degradat încet dar sigur, fiind necesare acum lucrări de reparații. Vor mai fi executate lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și achiziționat mobilier, investiții care depășesc cu mult suma estimată inițial.

de Mihaela NICULESCU După o lunga perioada de disensiuni si aprige orgolii, s-a ajuns la o înțelegere în cazul azilului de bătrâni de la Barlad: pe 30 martie, a fost semnat un act adițional la protocolul de colaborare din iulie 2003, între Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) și Consiliul Local Bârlad. În baza acestui act, CARP urmează să primească 440.000 lei pentru terenul 2.717 mp pe care este construit Centrul Rezidențial pentru Persoanele Vârstnice, aflat în proprietatea CARP și 1.610.000 lei reprezentând suma pe care CARP a alocat-o de-a lungul timpului pentru construirea căminului de bătrâni. „După lungi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: