Home » Social » Spectacol de suflet la Biserica „Sfântul Ioan” din Vaslui

Spectacol de suflet la Biserica „Sfântul Ioan” din Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ

Astăzi, la ora 19, la Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Vaslui, vasluienii sunt invitați să ia parte la un concert de suflet, intitulat „Hristos a Înviat!”, organizat de Primăria municipiului Vaslui.

Invitații evenimentului sunt solistii Mariana Anghel și Ionuț Fulea, acompaniați de Grupul cameral instrumental „Cantores” , dirijat de prof. Petrișor Varga. Acestora li se va alătura grupul vocal „Anghelos”. Piesele interpretate vor fi din folclorul religios și vor urma cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima saptămână din viața lui Iisus Hristos – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și Învierea.

Între reprizele de interpretare vocală și instrumentală, actorul Dorel Vișan, va recita psalmi și poezie religioasă.

Prin acest spectacol de suflet și spirit, Primăria dorește punerea în scenă și promovarea pricesnei, a cântecului și poeziei de tip religios ca latură importantă a Patrimoniului Cultural Național Românesc.

de Roxana NĂSTASĂ Astăzi, la ora 19, la Biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Vaslui, vasluienii sunt invitați să ia parte la un concert de suflet, intitulat „Hristos a Înviat!”, organizat de Primăria municipiului Vaslui. Invitații evenimentului sunt solistii Mariana Anghel și Ionuț Fulea, acompaniați de Grupul cameral instrumental „Cantores” , dirijat de prof. Petrișor Varga. Acestora li se va alătura grupul vocal „Anghelos”. Piesele interpretate vor fi din folclorul religios și vor urma cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima saptămână din viața lui Iisus Hristos - Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: