Home » Justitie » Traficanții din Bârlad, condamnați la închisoare

Traficanții din Bârlad, condamnați la închisoare

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat vineri sentința în cazul celor trei bârlădeni traficanți de droguri. Ionuț Cristian Blejeru a fost condamnat la cinci ani, zece luni și două zeci de zile de închisoare pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, trafic și posesie. Complicea sa, Ionela Elena Vasiliu, a fost condamnată la doi ani, zece luni și două zeci de zile de închisoare cu executare. Cel de-al treilea acuzat, Robert Curea, a scăpat doar cu șase luni cu suspendare. Cei trei au fost prinși de polițiști încercând să vândă canabis și pastile de Ecstazy în cluburi din Bârlad.

La începutul lunii octombrie 2014, polițiștii bârlădeni au arestat două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Ulterior, la percheziția făcută la locuința din Băcani a tatălui lui Ionuț Cristian Blejeru și în apartamentul Ionelei Elena Vasiliu au fost descoperite 80 pastile de Ecstazy și 10 grame de canabis, droguri pe care cei doi le ascunseseră. Conform anchetatorilor, cei doi își procurau drogurile din Spania, acestea fiind trimise în colete adresate lui Ionela Elena Vasiliu, prietena lui Blejeru, acesta din urmă fiind cel care se ocupa cu vânzarea stupefiantelor în cluburi din municipiul Bârlad. Mai mult decât atât, cei doi își formaseră, în doar câteva luni de zile, o adevărată rețea de consumatori, ajutați și de un complice, Robert Curea. Blejeru mai are un frate mai mare care a fost condamnat acum trei ani tot pentru trafic de droguri și deținere de stupefiante, astfel că tânărul a avut de la cine învăța, practic preluând „afacerea” fratelui său.

După mai puțin de jumătate de an de procese, traficanții de droguri au fost condamnați. Ionuț Cristian Blejeru a fost condamnat la pedepse de patru ani și opt luni pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, doi ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, și patru luni de închisoare pentru posesie de droguri. În final, prin contopirea pedepselor, acesta va executa  cinci ani, zece luni și două zeci de zile de închisoare. Complicea sa, Ionela Elena Vasiliu, cea care recepționa pachetele cu droguri, a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, doi ani, două luni și 20 zile pentru complicitate la trafic de droguri, în final, aceasta urmând a sta după gratii timp de doi ani, zece luni și 20 zile. Cel de-al treilea mebru a rețelei, Robert Curea, din comuna ștefan cel Mare, a fost condamnat la o pedepasă de șase luni de închisoare cu suspendarea executării, urmând a presta muncă în favoarea comunității timp de 60 zile. Sentințele nu sunt definitive, acestea putând fi contestate la Curtea de Apel Iași.

de Marian MOCANU Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat vineri sentința în cazul celor trei bârlădeni traficanți de droguri. Ionuț Cristian Blejeru a fost condamnat la cinci ani, zece luni și două zeci de zile de închisoare pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, trafic și posesie. Complicea sa, Ionela Elena Vasiliu, a fost condamnată la doi ani, zece luni și două zeci de zile de închisoare cu executare. Cel de-al treilea acuzat, Robert Curea, a scăpat doar cu șase luni cu suspendare. Cei trei au fost prinși de polițiști încercând să vândă canabis și pastile de Ecstazy în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: