Home » Invatamant » Alegeți-vă liceul!

Alegeți-vă liceul!

Răzvan CĂLIN

Timp de două zile, elevii claselor a VIII-a din Bârlad vor putea studia oferta tuturor liceelor locale în cadrul Târgului Educațional găzduit de Colegiul „Codreanu”.

Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad găzduiește, în perioada 6 – 7 aprilie, ediția din acest an a Târgului Educațional, unde toate liceele din oraș, dar și din localitățile învecinate, au posibilitatea de a-și expune oferta educațională pentru anul școlar 2015 – 2016. Acțiunea este derulată în cooperare cu Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Vaslui și Centrul Regional de Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui. Singurele liceea care nu au dat curs invitației de a-și prezenta oferta educațională pentru anul ăcolar viitor sunt cele din Puiești și Murgeni. În rest, sunt prezente toate cele patru licee bârlădene – Colegiul „Codreanu”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, LiceulPedagogic „Ioan Popescu” și Liceul Tehnic „Petru Rareș” – la care s-a adăugat și Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni. Este prezent, de asemenea, și un ofițer de la Centrul Militar Județean Vaslui,  care oferă informații utile despre oferta liceelor și școlilor de profil din țară.

„Târgul se adresează exclusiv elevilor care în vara aceasta tcomai vor absolvi clasa a VIII-a. Fiecare liceu este repezentat de o echipă formată din cadre didactice și elevi. Aceștia oferă copiilor și părinților acestora informații utile despre oferta educațională a liceului în cauză. Ne referim aici atât la numărul de clase, profilul și specializarea fiecăreia, cât și la dotarea liceului sau proiectele educaționale și de dezvoltare în care este implicat. Mai mult, la standul fiecărui liceu există pliante cu informațiile de rigoare, dar pot fi vizionate și materiale video cu scurte filme de prezentare a instituțiilor de învățământ. Târgul Educațional este o modalitate foarte bună și utilă pentru a-i ajuta pe copii să ia o decizie cu privire la liceul ale cărui cursuri doresc să le urmeze”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului „Codreanu”.

Răzvan CĂLIN Timp de două zile, elevii claselor a VIII-a din Bârlad vor putea studia oferta tuturor liceelor locale în cadrul Târgului Educațional găzduit de Colegiul „Codreanu”. Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad găzduiește, în perioada 6 - 7 aprilie, ediția din acest an a Târgului Educațional, unde toate liceele din oraș, dar și din localitățile învecinate, au posibilitatea de a-și expune oferta educațională pentru anul școlar 2015 - 2016. Acțiunea este derulată în cooperare cu Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Vaslui și Centrul Regional de Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui. Singurele liceea care nu au dat curs invitației de a-și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: