Home » Invatamant » Polițist pentru o zi

Polițist pentru o zi

de Corina DONOSE

În cadrul programului „Școala Altfel”, mai mulți elevi au avut ocazia să vadă și să studieze echipamentele de lucru ale polițiștilor și pompierilor vasluieni. O parte dinte școlari au fost și în vizită la Penitenciarul Vaslui, tot în cadrul programului menționat.

 scoala altfel politie (1) Elevii vasluieni au la dispoziție o săptămână în care, în loc să participe la orele de curs, vor face vizite și se vor bucura informații noi din diferite domenii. Două grupe de elevi au trecut pragul poliției pentru o vizită pe care nu o vor uita prea ușor. Elevi de la Școala „Mihai Eminescu” și de la „Liceul cu Program Sportiv” (LPS) i-au vizitat pe polițiștii vasluieni la locul de muncă. În timp ce elevii de gimnaziu au fost atrași de sirenele mașinilor de poliție, liceenii s-au arătat mai interesați de ce înseamna cu adevărat cariera de polițist și cum ajungi să practici o astfel de meserie.

Vizitele elevilor la unitățile de poliție vor continua și în zilele următoare. Mai mulți elevi ai Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” și Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” vor fi prezenți la Poliția municipiului Bârlad.

În vizită la Penitenciar

Școla Altfel este și un prilej de educare pentru combaterea delicvenței. Așa au considerat câteva cadre didactice din Vaslui, care au dus un grup de elevi în vizită la Penitenciarul Vaslui. Scopul acestei inițiative a fost de a îi determina pe elevi să conștientizeze care pot fi repercursiunile unor fapte penale.

Elevii au avut avea ocazia să asculte chiar de la deținuți poveștile lor de viață. De asemenea, au putut afla detalii despre cum pot ajunge să facă parte din personalul Penitenciarului.

Contactul cu persoanele private de libertate îi poate determina pe tineri să se gândească de două ori înainte de a săvârși o infracțiune.

„Școala Altfel”, la Pompieri

Mâine, elevii sunt așteptați la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” Vaslui, pentru a participa la etapa județeană a Concursului cercurilor de elevi „Prietenii pompierilor” și ,,Cu viața mea apăr viața”. Scopul acestor concursuri este de a promova importanța serviciului de pompieri și pentru a face copiilor cunoscută munca despusă de pompieri.

Tot în cadrul programului „Școala Altfel”, elevii vor avea ocazia de a afla cum funcționează mașinile de intervenție și echipamentele pompierilor.

de Corina DONOSE În cadrul programului „Școala Altfel”, mai mulți elevi au avut ocazia să vadă și să studieze echipamentele de lucru ale polițiștilor și pompierilor vasluieni. O parte dinte școlari au fost și în vizită la Penitenciarul Vaslui, tot în cadrul programului menționat.   Elevii vasluieni au la dispoziție o săptămână în care, în loc să participe la orele de curs, vor face vizite și se vor bucura informații noi din diferite domenii. Două grupe de elevi au trecut pragul poliției pentru o vizită pe care nu o vor uita prea ușor. Elevi de la Școala „Mihai Eminescu” și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: