Home » Sanatate » Sanitarii vasluieni au protestat la București!
Daniela Clatinici

Sanitarii vasluieni au protestat la București!

de Răzvan CĂLIN

Ieri, o delegație formată din șase membri ai Sanitas Vaslui, în frunte cu președintele Daniela Clătinici, au pichetat Ministerul Muncii.

Șase cadre medicale vasluiene au luat parte, ieri, la pichetarea Ministerului Muncii, în cadrul unui protest inițiat și organizat de Federația SANITAS din România. Simultan cu protestul de la Ministerul Muncii, membrii SANITAS au mai pichetat sediile Ministerului Sănătății și Ministerului de Finanțe. Acțiunile de protest au început la ora 10 și s-au întins pe parcursul a două ore.

„Noi ne-am numărat printre județele în a căror sarcină a căzut pichetarea Ministerului Muncii, iar celorlalți le-au revenit celelalte două ministere vizate. Așa s-a hotărât la nivel de conducere a federației. Noi, cei care am protestat la Ministerul Muncii, am fost chemați la o rundă de discuții cu o comisie care a avut-o în frunte pe doamna secretar de stat Alexandra Braica. Și celelalte echipe care protestau la Ministerul Sănătății și cel de Finanțe au fost, la fel, primite la o rundă de discuții cu oficiali din structurile respective. Pe moment, putem spune că guvernanții cel puțin au manifestat  deschidere față de doleanțele noastre. Măcar nu ne-au lăsat să stăm acolo, în fața ministerelor, fără să ne bage în seamă vreocineva. Acum, esențial este ca  cererile noastre să fie soluționate”, ne-a declarat Daniela Clătinici, președintele SANITAS Vaslui.

Sindicaliștii din sănătate au solicitat, în principal, majorarea salariilor din sistem cu 10% începând de la mijlocul anului în curs, lucru cu care, în urmă cu circa două săptămâni, guvernanții nu au fost de acord. În consecință, sindicaliștii au amenințat cu declanșarea unor ample manifestări de protest. Pe 15 aprilie urmează să se desfășoare o nouă rundă de negocieri între sindicaliștii din sănătate și reprezentanții celor trei ministere vizate.

de Răzvan CĂLIN Ieri, o delegație formată din șase membri ai Sanitas Vaslui, în frunte cu președintele Daniela Clătinici, au pichetat Ministerul Muncii. Șase cadre medicale vasluiene au luat parte, ieri, la pichetarea Ministerului Muncii, în cadrul unui protest inițiat și organizat de Federația SANITAS din România. Simultan cu protestul de la Ministerul Muncii, membrii SANITAS au mai pichetat sediile Ministerului Sănătății și Ministerului de Finanțe. Acțiunile de protest au început la ora 10 și s-au întins pe parcursul a două ore. „Noi ne-am numărat printre județele în a căror sarcină a căzut pichetarea Ministerului Muncii, iar celorlalți le-au revenit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: