Home » Social » Bârlădenii nu se îngrămădesc la miei!

Bârlădenii nu se îngrămădesc la miei!

de Răzvan Călin

Singurul punct din Bârlad autorizat temporar pentru vânzarea și sacrificarea mieilor nu este luat cu asalt de localnici, așa după cum s-ar fi așteptat comercianții.

La fel ca și în anii trecuți, în oborul de animale din Bârlad a fost amenajat un punct pentru vânzarea și sacrificarea mieilor. Acesta a fost ”inaugurat” luni, 6 aprile, și va fi deschis până sâmbătă, 11 aprilie, la ora 11. Se poate spune că până în momentul de față, bârlădenii nu au dat năvală să cumpere miei. Cel puțin nu așa cum s-ar fi așteptat comercianții care, ce-i drept, nici ei nu sunt prea mulți la număr.

miei_obor”Până în momentul de față nu am putea spune că oamenii s-au grăbit în număr mare să achiziționeze miei. Probabil în zilele următoare, mai aproape de Sfintele Sărbători de Paște. Oricum, totul a fost pregătit așa cum trebuie, după cum prevăd normele sanitar-veterinare în vigoare. Pe toată durata funcționării acestui punct, noi suntem în permanență aici pentru a verifica întreaga marfă și să asigurăm astfel populația că nu se încalcă nici o normă sanitar-veterinară”, ne-a declarat medicul veterinar Dănuț Pintilie, cel care răspunde direct de acest punct de sacrificare și comercializare a mieilor din Bârlad.

Probabil că una dintre cauze pentru care bârlădenii nu s-au prea îngrămădit să cumpere miei este și prețul destul de piperat pentru buzunarele celor mai mulți dintre localnici: între 20 de lei și chiar 22 lei/kilogram. Se așteaptă ca, spre finalul săptămânii, prețurile să scadă astfel încât ”marfa” să devină mai accesibilă.

de Răzvan Călin Singurul punct din Bârlad autorizat temporar pentru vânzarea și sacrificarea mieilor nu este luat cu asalt de localnici, așa după cum s-ar fi așteptat comercianții. La fel ca și în anii trecuți, în oborul de animale din Bârlad a fost amenajat un punct pentru vânzarea și sacrificarea mieilor. Acesta a fost ”inaugurat” luni, 6 aprile, și va fi deschis până sâmbătă, 11 aprilie, la ora 11. Se poate spune că până în momentul de față, bârlădenii nu au dat năvală să cumpere miei. Cel puțin nu așa cum s-ar fi așteptat comercianții care, ce-i drept, nici ei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: