Home » Social » Aproape de cei sărmani!

Aproape de cei sărmani!

de Răzvan CĂLIN

O familie greu încercată de soartă din comuna Coroiești a avut parte acum, în pragul sărbătorilor pascale, de o surpriză plăcută, pusă la cale de o mână de oameni inimoși de la Centrul ProLife Medical din Bârlad. Este vorba despre familia Irina și Petre Enache, din satul Movileni, oameni sărmani care au adus pe lume nu mai puțin de cinci copii. Singura lor sursă de venit este pământul pe care încearcă să-l fructifice cât pot ei mai bine. Însă, la fel ca multe alte mii de familii din mediul rural românesc, nu le este îndeajuns și abia mai reușesc să-și asigure traiul de pe o zi pe alta.

Principala lor grijă sunt cei cinci copilași, cu vârste cuprinse între patru luni și 10 ani. Și mai trist este că soarta i-a lovit și mai crunt, de parcă nu le-ar fi fost îndeajuns toate neajunsurile vieții. Necazul a lovit atunci când a venit pe lume cel mai mic dintre copii, un băiețel care acum are abia patru luni de viață. Afecțiunile grave cu care a fost diagnosticat la naștere au fost la un pas de a-l răpune înainte de a împlini câteva zile de viață. Doar șansa (sau bunul Dumnezeu) au făcut ca, în cele din urmă, micuțul să scape cu bine.

Povestea tristă a acestei familii i-a înduioșat pe cei de la Centrul ProLife Medical Bârlad, care au ținut ca în prag de sărbători pascale să fie alături de ei în încercarea de a le însenina câtuși de puțin traiul. Așa că ieri, 9 aprilie, o echipă din partea „ProLife” a mers acasă la familia Enache și a oferit un ajutor material constând în mai multe pachete cu alimente de bază. A fost un ajutor cât se poate de binevenit pentru această familie greu încercată de soartă.

coroiesti mama copil„Vă mulțumim pentru tot și să vă dea Dumnezeu sănătate. Noi ne rugăm la Dumnezeu să fim sănătoși și să avem putere pentru a avea grijă de copii noștri. Că de asta i-am făcut, ca să-i creștem și să ne bucurăm de ei”, a spus vizibil emoționată Irina Enache.

În urmă cu patru luni, când a venit pe lume cel mai mic fiu al familiei, oamenii au fost la un pas de a-l pierde pentru totdeauna. Totul a pornit de la faptul că un medic din Bârlad a asigurat-o pe Irina Enache că mai are circa o lună până să nască. În consecință, femeia a plecat acasă, deși după calculele sale i-ar cam fi venit sorocul. Lucru ce avea să se dovedească la exact două săptămâni de la consultul medical cu pricina. Femeia a început să simtă din ce în ce mai rău coroiesti casapână ce a ajuns din nou la spitalul din Bârlad. Acolo avea să se descopere că sarcina era depășită cu mult, motiv pentru care bebelușul a avut mult de suferit. A fost nevoie de cezariană pentru a-l aduce pe lume, după care s-a văzut că întreg organismul îi era puternic afectat. În aceeași a fost transferat de urgență la o clinică de specialitate din Iași, unde cu mari eforturi, a putut fi salvat.

Trebuie spus că în micuța căsuță în care locuiește familia Enache, mai trăiesc încă două familii. Sunt alți doi frați de-ai lui Petre Enache, care la rândul lor sunt căsătoriți și au câte șase și, respectiv, doi copii. Adică vorbim despre 19 suflete care se îngrămădesc într-o mică casă de lut, așa încât nu e greu de imaginat cam ce condiții de trai sunt acolo.

de Răzvan CĂLIN O familie greu încercată de soartă din comuna Coroiești a avut parte acum, în pragul sărbătorilor pascale, de o surpriză plăcută, pusă la cale de o mână de oameni inimoși de la Centrul ProLife Medical din Bârlad. Este vorba despre familia Irina și Petre Enache, din satul Movileni, oameni sărmani care au adus pe lume nu mai puțin de cinci copii. Singura lor sursă de venit este pământul pe care încearcă să-l fructifice cât pot ei mai bine. Însă, la fel ca multe alte mii de familii din mediul rural românesc, nu le este îndeajuns și abia mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin