Home » Social » La un pas de dezastru în Săptămâna Mare!

La un pas de dezastru în Săptămâna Mare!

În comunele Ivănești și Ivești, două locuințe au fost cât pe ce să fie distruse de flăcări în urma unor incendii petrecute miercuri, 8 aprilie.

Primul incendiu a fost sesizat prin 112 în jurul orei 8.55, la gospodăria unei familii din satul Valea Oanei, comuna Ivănești. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Detașamentului de Pompieri Militari Vaslui, dar și de la Punctul de Lucru Ivănești. Când au ajuns echipele de intervenție, flăcările cuprinseseră interiorul bucătăriei. Incendiul a distrus un pat de lemn și circa 12 mp din peretele de scândură al bucătăriei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au fost cei solicitați pentru stingerea unuii incendiu izbucnit în jurul orei 22.35 la locuința unui sătean din comuna Ivești. la fel ca și în primul caz, incendiul s-a declanșat la o bucătărie de vară, care era alipită de casă. În consecință, a existat riscul ca flăcările să cuprindă întreaga locuință. Din fericire, inrervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să se limiteze doar la anexă, unde a distrus circxa 40 mp de acoperiș pe asterială de lemn și învelitoare din tablă, două uși din lemn, mobilierul aferent bucătăriei, precum și alte bunuri din încăpere. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

În comunele Ivănești și Ivești, două locuințe au fost cât pe ce să fie distruse de flăcări în urma unor incendii petrecute miercuri, 8 aprilie. Primul incendiu a fost sesizat prin 112 în jurul orei 8.55, la gospodăria unei familii din satul Valea Oanei, comuna Ivănești. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Detașamentului de Pompieri Militari Vaslui, dar și de la Punctul de Lucru Ivănești. Când au ajuns echipele de intervenție, flăcările cuprinseseră interiorul bucătăriei. Incendiul a distrus un pat de lemn și circa 12 mp din peretele de scândură al bucătăriei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: