Home » National » Cutremur de 3,6 grade în Vrancea

Cutremur de 3,6 grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea, luni, la ora 12.15, la adâncimea de 170 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (30 kilometri), Târgu Secuiesc (44 kilometri), Sfântu Gheorghe (56 kilometri), Râmnicu Sărat (57 kilometri) și Focșani (58 kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul în județul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa; mediafax.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea, luni, la ora 12.15, la adâncimea de 170 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (30 kilometri), Târgu Secuiesc (44 kilometri), Sfântu Gheorghe (56 kilometri), Râmnicu Sărat (57 kilometri) și Focșani (58 kilometri). De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul în județul Buzău. În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: