Home » Social » Dezastru ecologic după grătarele de Paște

Dezastru ecologic după grătarele de Paște

de Roxana NĂSTASĂ

După ei potopul! Asta se poate spune despre vasluienii care, după ce au petrecut cum au știut ei mai bine în zilele de Paște, în pădurile Paiu, Mărășeni sau Bahnari, au lăsat în urmă un adevărat dezastru ecologic: saci cu gunoaie aruncați la voia întâmplării, cartoane, pet-uri, ambalaje, caserole goale de mici și doze de bere.

Zilele libere de care s-au bucurat vasluienii cu ocazia sărbătorilor pascale au fost petrecute în afara orașului, la iarbă verde. Pădurile au fost pur si simplu asediate de vasluienii dornici de distracție în aer liber, care au lăsat mâncarea din frigider pentru un grătar pe cinste. Muzică dată la maxim, mici sfârâind pe grătare, bautură din plin, voie bună și, din loc în loc, câte o partidă de volei sau fotbal, de asta s-au bucurat majoritatea locuitorilor urbei noastre în primele două zile de Paște.

Din păcate, ca după fiecare sărbătoare petrecută la iarbă verde, peisajul arată dezolant. Din neglijență și nepăsare, cea mai mare parte din pasionații de mici și bere au uitat de bun simț și de cei șapte ani de acasă și au lăsat în urmă adevărați munți de gunoaie. Bilanțul de anul acesta, arată la fel ca în anii trecuți după Paște și după 1 Mai: multe kilograme de mititei mâncați, mii de litri de bere băuți și gunoaie la discreție lăsate de cei care au ieșit la iarbă verde.

De exemplu, ieri, Pădurea Paiu era sufocată de gunoaie, ca ea fiind și celelalte păduri de la marginea orașului unde iarba verde și peisajul de dinainte de Paște a fost înlocuit cu un altul care, din păcate, nu face cinste nimănui.

Repezentanții Gărzii de Mediu Vaslui au mediatizat legislația, însă nu toți au respectat-o și cei care au lăsat gunoaie nici nu vor fi pedepsiți, pentru că nu-i poate depista nimeni.

„Nu am dat amenzi, ci doar avertismente verbale. Am mediatizat legislația și oricum atribuțiile legate de picnic și spații verzi revin mai mult Poliției Locale”, a declarat Carmen Boghiță, comisar șef la Garda de Mediu Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ După ei potopul! Asta se poate spune despre vasluienii care, după ce au petrecut cum au știut ei mai bine în zilele de Paște, în pădurile Paiu, Mărășeni sau Bahnari, au lăsat în urmă un adevărat dezastru ecologic: saci cu gunoaie aruncați la voia întâmplării, cartoane, pet-uri, ambalaje, caserole goale de mici și doze de bere. Zilele libere de care s-au bucurat vasluienii cu ocazia sărbătorilor pascale au fost petrecute în afara orașului, la iarbă verde. Pădurile au fost pur si simplu asediate de vasluienii dornici de distracție în aer liber, care au lăsat mâncarea din frigider…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. serios?dar la ce va asteptati?! cum sa fie lumea ecologica la vaslui,cereti prea mult :)))))))))))))))))))))))))))))))) =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

%d blogeri au apreciat: