Home » Administratie » Avalanșă de câștigători la Loteria Bonurilor Fiscale

Avalanșă de câștigători la Loteria Bonurilor Fiscale

de Marian MOCANU

Dacă marți, la Vaslui se depuseseră doar 27 de bonuri fiscale câștigătoare, ieri numărul acestora era de patru ori mai mare, fiind depuse în total 103 bonuri.

Prima tragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a adus mulți câștigători, asta și datorită valorii mici a bonului, între 6,00 și 6,99 lei. La Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vaslui au fost depuse, în doar două zile, 103 bonuri fiscale câștigătoare, cele mai multe în cursul zilei de ieri. Cele mai multe bonuri (53) au fost depuse la Vaslui, alte 32 la Bârlad, iar 18 la Huși. La Negrești, în primele două zile de după extragere nu s-a prezentat niciun câștigător.

Se preconizează faptul că, la nivel național, numărul persoanelor care dețin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori cuprinse între 6,00 lei și 6,99 lei și care se vor prezenta în următoarele 30 de zile la unitățile ANAF, va depăși cîteva mii. Acest lucruri ar duce la un câștig mult mai mic decât cel anticipat inițial, de doar câteva sute de lei de persoană.

Depunerea bonurilor câștigătoare se poate face în fiecare zi lucrătoare, de luni până joi, între orele 8 – 16.30 și vinerea, între orele 8 – 14. La nivelul fiecărei unități fiscale din județ a fost deschis un ghișeu special pentru depunerea bonurilor fiscale câștigătoare, documentele ce trebuie completate putând fi ridicate gratuit de la respectivele ghișee.

Înainte de validare, cererile de revendicare a premiilor și bonurile fiscale aferente vor fi supuse unor verificări. Astfel, se verifică dacă cererile de revendicare a premiilor sunt conform modelului aprobat și sunt completate corect, dacă este anexat bonul fiscal în original. În plus, bonul trebuie să aibă înscrise lizibil toate informațiile obligatorii: denumirea și codul de identificare fiscală ale operatorului economic emitent, adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal, logotipul și seria fiscală ale aparatului, numărul de ordine, data și ora emiterii, denumirea fiecărui bun livrat sau serviciu prestat, prețul sau tariful unitar. Alte informații ce trebuie să se regăsească pe bonul fiscal vizează cantitatea sau valoarea pe fiecare operațiune, inclusiv TVA-ul, sau valoarea totală a bonului fiscal. În afară de cererea propriuzisă și bonul fiscal, câștigătoruil mai trebuie să anexeze copia actului de identitate și un document bancar care să conțină numărul de cont în care vor fi virați banii.

Depunerea cererilor se va face în termen de 30 de zile de la data extragerii, iar premiile vor fi achitate de Ministerul de Finanțe în luna iunie.

de Marian MOCANU Dacă marți, la Vaslui se depuseseră doar 27 de bonuri fiscale câștigătoare, ieri numărul acestora era de patru ori mai mare, fiind depuse în total 103 bonuri. Prima tragere din cadrul loteriei bonurilor fiscale a adus mulți câștigători, asta și datorită valorii mici a bonului, între 6,00 și 6,99 lei. La Agenția Județeană a Finanțelor Publice Vaslui au fost depuse, în doar două zile, 103 bonuri fiscale câștigătoare, cele mai multe în cursul zilei de ieri. Cele mai multe bonuri (53) au fost depuse la Vaslui, alte 32 la Bârlad, iar 18 la Huși. La Negrești, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: