Home » Justitie » Începe procesul mamei ucigașe

Începe procesul mamei ucigașe

de Marian MOCANU

Judecătorii au finalizat etapa preliminară a dosarului Anei Maria Surleac, tânăra din Șerbotești care și-a omorât bebelușul imediat după naștere.

La jumătatea lunii august a anului 2013, Ana Maria Surleac, din localitatea Șerbotești, comuna Solești, a născut acasă și apoi și-a ucis, cu sânge rece, copilul nou-născut. Vecinii au anunțat poliția după ce au văzut că femeia, pe care o știau însărcinată, neagă că ar fi născut. Luată la întrebări, ea a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, negând însă că și-ar fi omorât bebelușul cu bună știință.

Ea a povestit că, obosită fiind după naștere, a învelit nou-născutul cu un cerșaf și l-a așezat într-un lighean, după care s-a culcat în camera alăturată. Abia a doua zi a constatat moartea bebelușului.

Felul în care a acționat, ascunzându-și sarcina față de familie și vecini și faptul că, după ce a constatat moartea bebelușului, l-a aruncat în latrina din curtea locuinței, arzând cerșaful în care copilul fusese învelit, conduc însă la suspiciunea că ea și-a omorât cu bună știință bebelușul.

Femeia a fost internată la Secția de psihiatrie a Spitalului de Urgență Județean Vaslui, în urma expertizei de specialitate stabilindu-se că a avut discernământ în momentul comiterii faptei. După începerea cercetărilor, soțul femeii a intentat divorț și, dat fiind faptul că este plecat din țară, ceilalți doi copii, în vârstă de 2 respectiv 6 ani, au fost dați în îngrijirea bunicilor.

Motivul pentru femeia spune că a recurs la această faptă este că soțul o părăsise, suspectând că fătul nu era al lui.

Pe data de 7 mai, la Judecătoria Vaslui, va începe judecata în acest caz.

de Marian MOCANU Judecătorii au finalizat etapa preliminară a dosarului Anei Maria Surleac, tânăra din Șerbotești care și-a omorât bebelușul imediat după naștere. La jumătatea lunii august a anului 2013, Ana Maria Surleac, din localitatea Șerbotești, comuna Solești, a născut acasă și apoi și-a ucis, cu sânge rece, copilul nou-născut. Vecinii au anunțat poliția după ce au văzut că femeia, pe care o știau însărcinată, neagă că ar fi născut. Luată la întrebări, ea a recunoscut fapta în fața anchetatorilor, negând însă că și-ar fi omorât bebelușul cu bună știință. Ea a povestit că, obosită fiind după naștere, a învelit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: