Home » Social » Indemnizații suspendate pentru neplata impozitelor

Indemnizații suspendate pentru neplata impozitelor

de Roxana NĂSTASĂ

130 de familii din județul Vaslui au rămas fără indemnizația pentru creșterea copilului de la 1 aprilie, din cauză că nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul 2014.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a suspendat indemnizația pentru creșterea copilului la 130 de familii din județ. S-a recurs la această măsură pentru că beneficiarii nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul trecut pe bunurile pe care le au. Cu toate că au fost informați în repetate rânduri cu privire la acest fapt, mulți dintre ei nu se știe din care rațiuni, dar cel mai probabil de ordin financiar, nu s-au conformat, drept pentru care au rămas fără indemnizații. Cei mai mulți în această situație sunt din Bârlad, 87 de beneficiari, urmat apoi de Vaslui, 28 de beneficiari, Deleni-3, Huși-3, Lunca Banului-3, Pădureni-3, iar la Muntenii de Jos, Dumești și Bogdănești câte unul singur. Situația s-a înrăutățit față de anul trecut când au fost 29 asemenea cazuri.
Potrivit prevederilor legale, neplata impozitelor duce la suspendarea drepturilor pe o perioadă de cinci luni, însă achitarea obligațiilor financiare în perioada 1 aprilie – 31 august atrage reluarea plății, începând cu luna următoare achitării, fiind plătite inclusiv drepturile cuvenite pe perioada suspendării.

Sorin Prepelita

Sorin Prepelita

Astfel, cei 130 de beneficiari care au rămas fără indemnizație, vor reintra în plată în momentul în care fac dovada achitării taxelor și impozitelor locale.
În situația în care nici pe perioada suspendării de cinci luni, până la 31 august 2015 beneficiarii nu își plătesc taxele și impozitele, dreptul încetează cu data de 1 septembrie 2015.
“Termenul de plată final pentru achitarea impozitelor locale a fost data de 31 martie. Când vor vedea că nu le mai intră pe card banii pentru creșterea copilului, credem că se vor plăti impozitele la primărie. Plata obligațiilor atrage reluarea plății, începând cu luna următoare achitării, inclusiv drepturile restante cuvenite pe perioada suspendării”, a declarat Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ 130 de familii din județul Vaslui au rămas fără indemnizația pentru creșterea copilului de la 1 aprilie, din cauză că nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul 2014. Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a suspendat indemnizația pentru creșterea copilului la 130 de familii din județ. S-a recurs la această măsură pentru că beneficiarii nu și-au achitat taxele și impozitele pe anul trecut pe bunurile pe care le au. Cu toate că au fost informați în repetate rânduri cu privire la acest fapt, mulți dintre ei nu se știe din care rațiuni, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: