Home » Monden » Vor să impoziteze darul de nuntă

Vor să impoziteze darul de nuntă

Parlamentarii le-au pus gând rău mirilor. Adică vor să le impoziteze darul de nuntă. Și vor să fie luate la puricat și restaurantele, și firmele care organizează nunți și botezuri, prin impozitarea veniturilor câștigate în urma acestor sindrofii.

Inițial, totul a pornit de la propunerea deputatului PSD Gheorghe Ciobanu trimisă Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), privind taxarea localurilor unde se organizează nunți, botezuri și banchete, dar și a firmelor de evenimente.

Alesul, care este membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, spune că specialiștii din Ministerul de Finanțe lucrează la propunerea sa, adică la introducerea unui impozit forfetar. Ideea lui Ciobanu ar putea fi completată și de o metodă de impozitare directă chiar a darului de nuntă.

Măsura îi vizează în special pe cei care primesc sume fabuloase ca daruri de nuntă, bani sau obiecte de valoare, care nu pot fi supuse impozitării, întrucât legea nu prevede o astfel de măsură.

«E o decizie absurdă»

Pe holurile Casei Poporului se discută deja de o propunere prin care înainte ca mirii să poată lua bani direct de la nuntași să își înființeze o firmă sau PFA. Apoi, la nuntă, după ce darul a fost strâns, ei ar urma să emită o chitanță pe suma respectivă ce va fi declarată ulterior în contabilitate. Din suma strânsă de nuntași ar urma să fie percepute următoarele taxe și impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuții la sănătate și 10,5% CAS.

Proiectul nu e deloc pe placul viitorilor miri. Miruna și Adi se căsătoresc anul acesta și abia fac față pregătirilor. “E o decizie absurdă. După ce că abia am reușit să strângem bani pentru a organiza această nuntă, care e la fel de costisitoare ca oricare alta, numai grija înființării PFA nu aveam acum. În loc să încurajeze tinerii să-și formeze o familie, statul încearcă să smulgă bani tot de la cei care nu au”, ne-a spus Miruna, supărată de ideea care le-a trecut prin cap parlamentarilor. Proiectul este încă în stadiu de analiză.

Părerile sunt împărțite

Ideea de a impozita darul mirilor nu e pe placul tuturor parlamentarilor. Iată ce ne-au declarat câțiva dintre ei:

Mădălin Voicu – deputat PSD: “Să se impozite orice venituri! Și la înmormântare se fac bani mulți. Dar parcă nu trebuie luați banii de la miri sau copil”.

Petru Movilă – deputat PMP: “E adevărat că sunt restaurante sau firme care nu emit bon fiscal după ce încasează banii de la cei care au avut evenimentul respectiv. În acest sector trebuie pusă ordine. Eu zic că nu trebuie însă să ne legăm de darul mirilor sau cadourile primite la o zi de naștere ori banii de la botez”.

Steliana Miron – senatoare PNL: “Orice venit trebuie impozitat. Eu mă întreb când se vor impozita și sumele pe care le primesc formațiile și interpreții care asigură atmosfera la petreceri. Ei nu declară cât au încasat la evenimentul respectiv”.

Ei au câștigat averi la nuntă!

Elena Băsescu a încasat la nuntă jumătate de milion de euro, după cum reieșea din declarația de avere depusă când era europarlamentar. A avut aproximativ 800 de invitați.

Deputatul PNL Bogdan Țimpău a primit cadou la botezul copilului 23.500 de euro, 87.000 de lei (aproape 20.000 de euro) și 350 de dolari, sume trecute în declarația sa de avere.

Social democratul Adrian Mocanu a precizat, în declarația sa de avere, că la nunta sa din 2011 a primit 33.400 de euro și 205.000 de lei (45.000 de euro).

Cătălin Gheorghe Bologa, consilier PC în cadrul Consiliului General al Municipiului București, are trecută în declarație de avere suma de 90.000 de euro primită la nuntă.

Sursa: libertatea.ro

Parlamentarii le-au pus gând rău mirilor. Adică vor să le impoziteze darul de nuntă. Și vor să fie luate la puricat și restaurantele, și firmele care organizează nunți și botezuri, prin impozitarea veniturilor câștigate în urma acestor sindrofii. Inițial, totul a pornit de la propunerea deputatului PSD Gheorghe Ciobanu trimisă Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), privind taxarea localurilor unde se organizează nunți, botezuri și banchete, dar și a firmelor de evenimente. Alesul, care este membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, spune că specialiștii din Ministerul de Finanțe lucrează la propunerea sa, adică la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: