Home » National » Fed Cup: Dulgheru a învins-o pe Abanda, iar România s-a calificat între cele mai bune opt echipe din lume

Fed Cup: Dulgheru a învins-o pe Abanda, iar România s-a calificat între cele mai bune opt echipe din lume

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, și calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore și 11 minute.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiției.

Dulgheru: Merităm să fim în grupa mondială

„Sunt foarte bucuroasă. Andreea Mitu a făcut un meci mare. Am fost foarte obosită, am încercat să cred, am zis să am totul. E o suprafață ciudată, Abanda e o jucătoare bună, e nu e rea deloc… A fost un moment când nu simțeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt. Am zis că voi câștiga dacă am mai multă răbdare ca ea și dacă nu, aia e. E o suprafață rugoasă. Mă bucur că nu am dat în arbitru, Abanda era ca un perețel, trebuia să schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe. Fed Cup îmi dă aripi, am câștigat două meciuri, ajung acasă, abia aștept”, a declarat Dulgheru, la Dolce Sport.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada și România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în fața sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franța, Italia, Olanda și Elveția. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorți.

Sursa; mediafax.ro

Jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, și calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup. Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore și 11 minute. România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiției. Dulgheru: Merităm să fim în grupa mondială "Sunt foarte bucuroasă. Andreea Mitu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: