Home / Justitie / Șoferi pericol public

Șoferi pericol public

de Marian MOCANU

La acest sfârșit de săptămână, au fost identificați trei tineri care s-au urcat la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu aveau permis de conducere valabil. Cei trei s-au ales cu dosare penale și sunt pasibili de pedepse cu închisoarea.

Unii tineri pun în pericol nu doar viața lor, ci și a persoanelor din jur, urcându-se la volanul unor autoturisme după ce au consumat alcool. Polițiștii vasluieni au descoperit doi astfel de inconștienți, care aveau o alcoolemie ridicată, unul dintre ei neavând nici măcar permis de conducere.

Un al treilea a fost descoperit în trafic conducând, deși avea permisul suspendat tot pentru fapte asemănătoare. Astfel, Ovidiu N., din comuna Todirești, a fost descoperit de polițiști în trafic, după ce, băut bine, a vrut să se plimbe spre orașul Negrești. Asta în ciuda faptului că nu avea nici măcar permis de conducere. Testat cu aparatul alcooltest, tânărul de 33 de ani a fost înregistrat cu o alcoolemie de 1mg/l în aerul expirat, drept care a fost condus la Spitalul Județean Vaslui pentru prelevarea de probe biologice.

Adrian B., din Muntenii de sus, a fost și el descoperit de polițiști în plin centrul municipiului Vaslui conducând un autoturism deși se afla sub influiența alcoolului. La controlul cu aparatul etilotest, acesta a înregistrat o alcoolemie de 0,76mg/l în aerul expirat. Bărbatul, în vârstă de 26 ani, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Această infracțiune se pedepsește cu o inchisoare între 1 și 5 ani.

Tot sâmbătă, 18 aprilie, un ieșean în vârstă de 29 de ani a fost oprit în trafic pe raza localității Simila. La control, a rezultat faptul că acesta are permisul suspendat pentru o contravenție anterioară. Vasile H. s-a ales la rându-i cu dosar penal pentru conducerea fără drept a unui autoturism.

de Marian MOCANU La acest sfârșit de săptămână, au fost identificați trei tineri care s-au urcat la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu aveau permis de conducere valabil. Cei trei s-au ales cu dosare penale și sunt pasibili de pedepse cu închisoarea. Unii tineri pun în pericol nu doar viața lor, ci și a persoanelor din jur, urcându-se la volanul unor autoturisme după ce au consumat alcool. Polițiștii vasluieni au descoperit doi astfel de inconștienți, care aveau o alcoolemie ridicată, unul dintre ei neavând nici măcar permis de conducere. Un al treilea a fost descoperit în…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Membrul unei secții de votare din Bunești a fost dat afară, după ce a filmat și a făcut scandal

Membrul unei secții de votare ...

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: