Home » World » Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei în Libia

Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei în Libia

O bombă a explodat în fața sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, afirmă locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un șir de atacuri vizând misiuni străine în această țară nord-africană, relatează Reuters în pagina electronică.

„Am auzit o explozie puternică”, a declarat o persoană care locuiește lângă ambasadă.

Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe țări occidentale și arabe, și-a retras diplomații în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli.

Imagini postate pe rețele de socializare prezintă avarii la un zid al clădirii. Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au făcut comentarii.

Islamiști loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini și atacuri asupra unor ambasade și câmpuri petroliere din Libia.

Islamiști SI au exploatat haosul din țara nord-africană, în contextul în care două guverne, susținute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creștini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copți pe o plabă libiană.

Guvernul libian recunoscut la nivel internațional funcționează în estul țării, după ce o facțiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, și a instalat o administrație rivală.

Sursa: mediafax.ro

O bombă a explodat în fața sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, afirmă locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un șir de atacuri vizând misiuni străine în această țară nord-africană, relatează Reuters în pagina electronică. "Am auzit o explozie puternică", a declarat o persoană care locuiește lângă ambasadă. Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe țări occidentale și arabe, și-a retras diplomații în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli. Imagini postate pe rețele de socializare prezintă avarii la un zid al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: