Home » Sanatate » Cod roșu la spitalul bârlădean – Demisii în lanț la Urgențe

Cod roșu la spitalul bârlădean – Demisii în lanț la Urgențe

de Mihaela NICULESCU

După ce, acum două săptămâni, medicul urgentist Cristian Vladu și-a dat demisia, alți trei medici din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe al Spitalului „Elena Beldiman” își părăsesc posturile.
Recent medicul Svetlana Andronache și-a înaintat demisia, începând cu data de 15 mai. Numărul medicilor de la CPU va fi încă și mai mic, pentru că un alt medic specialist în medicină de urgență, doctorul Oana Corlat, a demisionat din motive medicale.
Nici medicul Marius Radu, cel care face gărzi la CPU de ani de zile, nu se află departe de demisie. Deocamdată, nu a luat o hotărâre, dar se gândește serios la asta.
Prin plecarea acestor medici Urgențele de la spitalul bârlădean sunt într-o situație fără precedent, iar conducerea instituției este alarmată.
„Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul spitalului nostru se confruntă cu o criză serioasă în privința numărului de medici, atât specialiști cât și medici care fac gărzi. Până mai ieri, contam pe trei medici permanenți – șefa secției, medic de urgențe, Diana Terchi, Oana Corlat, medic specialist în urgențe, și Svetlana Andronache, medic cu competențe în urgențe. De asemenea, pe lângă cei trei doctori, mai făceau gărzi doi medici de familie, și de câteva zile, alți doi medici de familie, pe care am reușit să-i cooptăm după lungi căutări și insistențe. În concluzie, la CPU lucrau șapte medici. Se pare că, în curând, vor lucra doar patru medici, unul specialist și trei de familie, asta în condițiile în care holul de la Urgențe este în permanență plin de pacienți”, a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului „Elena Beldiman”.
Vom reveni cu amănunte.

de Mihaela NICULESCU După ce, acum două săptămâni, medicul urgentist Cristian Vladu și-a dat demisia, alți trei medici din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe al Spitalului "Elena Beldiman" își părăsesc posturile. Recent medicul Svetlana Andronache și-a înaintat demisia, începând cu data de 15 mai. Numărul medicilor de la CPU va fi încă și mai mic, pentru că un alt medic specialist în medicină de urgență, doctorul Oana Corlat, a demisionat din motive medicale. Nici medicul Marius Radu, cel care face gărzi la CPU de ani de zile, nu se află departe de demisie. Deocamdată, nu a luat o hotărâre, dar…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Simona Vasile

9 comments

  1. De fapt la UPU va lucra un singur medic urgentist restul sunt umplutura.

  2. Atunci de ce sa mai fie numit Spital de Urgente cat timp la urgente lucreaza medici de familie. Trebuie transformat in „Spital de familie” nu.

  3. Sa profeseze la CPU specialista de la RUNOS, Zavate datorita careia pleaca toti medicii din spital. Si poate dubleaza garda si specialista Chirila!

  4. Drum bun! Sa ma explic; am fost la urgente cu tatal meu, dupa trei ore de asteptare, pentru binemeritatele pauze de cafele si discutii ale personalului medical, tatal meu a fost preluat de un biciclist cu carut si dus prin spital si policlinica sa viziteze si sa vada marile investitii din ultimii ani. Dupa alte doua ore, am pus din greseala o intrebare doctoritei de la UPU, raspunsul „- Ce ai, nu poti s-astepti, iesi afara ?!”. Dupa inca doua ore de asteptare, vine biciclistu si spune ca s-a terminat, putem pleca acasa, ca este sanatos. Am intrat totusi cu toata rusinea de platitor de taxe si impozite si i-am spus stimatei doamne doctorite, ca tatal mei este galben ca ceara, transpira incontinu si-l doare capul, raspunsul „- Dute la Psihiatrie cu el!”. Mi-a dat la carere o hartie, prin care certifica sanatatea tatalui meu. In aceeasi zi, dupa amiaza, l-am internat pe tatal meu la sectia Pneumologie cu diagnosticul pneumonie dubla. Drum bun inca odata, unor persoane ajunse vremelnic in sistemul sanitar.

  5. mare conducere…! puneti-l pe Stefan inapoi si pe Lefter. nu mai improvizati!

  6. asa se explica cum mor oamenii cu zile si parlamentarii in frunte cu solomon si ciuma rosie vor pensii speciale, de handicapati poate!

    • sa vezi numai cum va fi ales domnul Solomon primarul orasului chiar daca nu-ti place de el

  7. Doamna doctor Danis sa spuna motivele pentru care cei doi doctori si-au dat demisia dar nu alea politicoase scrise in cererile lor de demisie ci cele reale. Nu cumva datorita faptului ca nu sunt asigurate toate conditiile pentru un serviciu de urgenta a condus la aceste demisii. Garantat ca daca ar fi conditii acestea ar atrage si alti medici urgentisti. Medicul urgentist nu este doar un medic care face triajul pacientului ci este un medic care are nevoie de resurse materiale, tehnice si umane mult mai multe dacat asigura spitalul barladean. Daca la Vaslui s-a putut la Barlad de ce nu se poate? Ati avut la Barlad de-a lungul timpului medici urgentisti foarete bine pregatiti si nu ati stiut sa-i pastrati. Cum credeti doamna doctor ca poate functiona un serviciu de urgenta cu un medic de urgenta (chiar daca este unul foarte bun) si trei medici de familie?

%d blogeri au apreciat: