Home » National » Fostul ministru Cristian David, botezat la o biserică penticostală, după eliberarea din arest

Fostul ministru Cristian David, botezat la o biserică penticostală, după eliberarea din arest

Fostul ministru de Interne Cristian David, în vârstă de 48 de ani și care a fost în arest la domiciliu până vineri, când instanța a dispus să fie cercetat sub control judiciar, a fost botezat, duminică, la Biserica Internațională ”Harul” din București.

Imagini de la botezul fostului ministru de Interne, în care acesta este scufundat în apă, sunt datate 19 aprilie, fiind postate pe Internet de biserica unde a avut loc botezul – “Biserica Internațională Harul” din cartierul Militari din Capitală.

În ultimele minute ale înregistrării, care durează două ore și 7 minute,Cristian David, prezentat drept ”fratele Cristian”, susține un discurs în care vorbește despre faptul că asistă la slujbele acestei biserici din luna octombrie 2012 și amintește despre faptul că unul dintre pastorii lăcașului de cult i-a spus că nu este „făcut pentru politică”.

Fostul ministru de interne, care este cercetat penal pentru că ar fi luat mită 500.000 de euro, a spus că își lasă soarta „în mâna lui Dumnezeu”.

„Doar un singur lucru aș vrea să vă spun, pe care l-am uitat și poate că nu a fost întâmplător că l-am uitat. Sunt acum exact doi ani și jumătate de când am ascultat o profeție. Acum doi ani și jumătate, am venit pentru prima dată aici. Era anul 2012, în octombrie, și atunci (…) am venit în rugămintea de a deschide pentru mine o cale de comunicare cu frații în credință de peste tot în lume, frații români care reprezintă partea diasporei românești. M-a ascultat fratele (..), care mi-a spus: «tu nu esti făcut pentru politică, Dumnezeu are altă lucrare pentru tine». A fost nevoie de timp ca acele vorbe să capete înțeles pentru mine. Încet, dar sigur, timpul a dat mult mai mult sens acelei afirmatii, până când ea nu a fost doar un sens, ci a devenit un țel. Împlinesc astăzi această profeție de acum doi ani și jumătate. Simplul fapt că mă aflu astăzi aici, în fața dumneavoastră, este o minune a Domnului! (…) Astăzi este prima zi în care mă bucur din nou de întreaga și deplina libertate. (…) Îmi pun întreaga soartă și Justiția, în ceea ce mă privește, în mâna Domnului. Mă angajez să duc la bun sfârșit această lucrare a Domnului, înțelegând un alt mod de viață, o altă conduită, și cred că nu ai cum, cel puțin în această țară, să faci politică și să fii în numele Domnului slujitor al dreptății și adevărului. Aceste chestiuni sunt atât de incompatibile încât trebuie să legi ori una ori alta. De aceea, am ales azi să fac doar una, și aceasta este cu binecuvântarea Domnului și cu sprijinul fraților mei ”, a spus Cristi David în fața celor care asistau la ceremonia organizată în biserica din sectorul șase al Capitalei.

Pastorul bisericii penticostale la care a fost botezat Cristian David este Ioan Ceuță, iar pe site-ul acesteia se menționează că ”este un loc unde oamenii se dezvoltă din punct de vedere spiritual, intelectual și social”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iUBY-X0p–o&w=560&h=315]

Vineri, instanța supremă a decis ca fostul ministru al Internelor Cristian David, acuzat că a luat mită 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de Buzău în favoarea unei persoane care revendica un teren, să fie cercetat sub control judiciar, decizia fiind definitivă.

Fostul ministru a fost arestat preventiv între 22 ianuarie și 20 martie, dată de la care a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al județului Buzău Cristinel Bîgiu, în prezent președinte suspendat al Consiliului Județean Buzău, pentru stabilirea dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Județeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Cristian David a fost denunțat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la președinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită. În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, șeful statului la acea dată, anunța că a dat avizul pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în fața procurorilor pentru clarificări.

Într-un alt dosar, DNA anunța, în 5 martie 2014, că David, la data faptelor având funcția de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participației improprii, uz de fals și fals în declarații, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.

În 26 februarie 2014, Cristian David și-a dat demisia din funcția de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, alături de ceilalți miniștri liberali din Guvern. În aceeași zi, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa, Cristian David a demisionat și din calitatea de membru al PNL, spunând că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzațiilor procurorilor.

Cristian David are 48 de ani.

El a intrat în PNL în anul 1990 și a fost senator de Vaslui în perioada 2004-2012. De asemenea, a fost ministru delegat pentru implementarea programelor cu finanțare internațională, între 2004 și 2007, iar ulterior, timp de un an, până în 2008, a fost ministru de Interne. Din 2012 și până în 2014, Cristian David a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Sursa: mediafax.ro

Fostul ministru de Interne Cristian David, în vârstă de 48 de ani și care a fost în arest la domiciliu până vineri, când instanța a dispus să fie cercetat sub control judiciar, a fost botezat, duminică, la Biserica Internațională ”Harul” din București. Imagini de la botezul fostului ministru de Interne, în care acesta este scufundat în apă, sunt datate 19 aprilie, fiind postate pe Internet de biserica unde a avut loc botezul - “Biserica Internațională Harul” din cartierul Militari din Capitală. În ultimele minute ale înregistrării, care durează două ore și 7 minute,Cristian David, prezentat drept ”fratele Cristian”, susține un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: