Home » Administratie » Crește numărul câștigătorilor la Loteria Bonurilor Fiscale

Crește numărul câștigătorilor la Loteria Bonurilor Fiscale

de Marian MOCANU

Numărul câștigătorilor la Loteria Bonurilor Fiscale a depășit estimările inițiatorilor acestui proiect, în doar o săptămână fiind depuse, la nivel național, peste 9.200 de cereri de revendicare, din care 180 la agențiile fiscale din județul Vaslui. Verificarea validității bonurilor fiscale depuse presupune controale inopinate din partea inspectorilor Direcției Generale Antifraudă la societățile comerciale emitente.

Vasluienii care dețin bonuri fiscale câștigătoare la prima tragere a Loteriei Bonurilor Fiscale nu vor câștiga sume importante, ci de maxim 100 lei/bon. În prima săptămână de după tragere, peste 9.200 persoane s-au prezentat la agențiile fiscale din țară pentru a depune bonurile și cererile de revendicare a premiilor.

La nivelul județului Vaslui, până marți, ora 10, fuseseră depuse nu mai puțin de 180 bonuri câștigătoare, din acest punct de vedere fiind sub media pe țară.

Cele mai multe cereri de revendicare a premiilor puse în joc de Ministerul de Finanțe au fost depuse la Vaslui – 95 și Bârlad – 54 cereri, la Huși fiind depuse 30 de cereri, iar la negrești una singură.

Cazurile în care o singură persoană a depus mai multe cereri de revendicare sunt foarte puține, respectiv doar două, cu câte două bonuri a căror valoare și dată coincid cu cele extrase pe data de 13 aprilie.

Lista premianților va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor, care va face și plata câștigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.

Numărul foarte mare de cereri depuse presupune însă și foarte multă muncă din partea inspectorilor fiscali pentru verificarea bonurilor. Această verificare va fi făcută la agenții comerciali care au emis bonurile fiscale depuse pentru a se vedea dacă în casele de marcat respective există duplicatul bunului depus de câștigători. Această verificare va fi făcută, posibil prin sondaj, de inspectorii Direcției Generale Antifraudă prin controale inopinante la societățile comerciale.

Depunerea bonurilor câștigătoare se poate face până pe data de 15 mai, în fiecare zi lucrătoare, de luni până joi, între orele 8 – 16.30 și vinerea, între orele 8 – 14. La nivelul fiecărei unități fiscale din județ a fost deschis un ghișeu special pentru depunerea bonurilor fiscale câștigătoare, documentele ce trebuie completate putând fi ridicate gratuit de la respectivele ghișee.

de Marian MOCANU Numărul câștigătorilor la Loteria Bonurilor Fiscale a depășit estimările inițiatorilor acestui proiect, în doar o săptămână fiind depuse, la nivel național, peste 9.200 de cereri de revendicare, din care 180 la agențiile fiscale din județul Vaslui. Verificarea validității bonurilor fiscale depuse presupune controale inopinate din partea inspectorilor Direcției Generale Antifraudă la societățile comerciale emitente. Vasluienii care dețin bonuri fiscale câștigătoare la prima tragere a Loteriei Bonurilor Fiscale nu vor câștiga sume importante, ci de maxim 100 lei/bon. În prima săptămână de după tragere, peste 9.200 persoane s-au prezentat la agențiile fiscale din țară pentru a depune bonurile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile