Home » Social » Ziua Pământului, marcată la CARP Barlad

Ziua Pământului, marcată la CARP Barlad

de Mihaela NICULESCU

vesel_virgil_ecologist

Virgil Vesel

Astăzi, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Pământului. Cu acest prilej, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad organizează azi, de la ora 10.30, o conferință cu tema „Arborii și sănătatea mediului citadin”, susținută de profesorul de biologie Virgil Vesel. Un ecologist convins, profesorul pensionar, fost director al Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad, va prezenta un material interesant despre geneza Pământului, dar și despre competiția „Capitala verde a Europei”, demarată în 2010.
„Sunt profesor de biologie, și este normal să iubesc natura. M-am considerat întotdeauna ecologist și am încercat să fac câte ceva. Este important să le amintim oamenilor ce înseamnă arborii și spațiile verzi, pentru sănătatea lor. Chiar dacă în orașul nostru nu este atâta beton cât este în alte orașe, nu este totuși destul spațiu verde. E bine să conviețuim cu arborii.”, a declarat profesorul Virgil Vesel.
Profesorul Virgil Vesel are o colaborare fructuoasă cu CARP, și publică de ceva vreme în revista Casei, „Viața noastră”, articole interesante legate de ecologie. În următorul număr al publicației, care va apărea în curând, profesorul Virgil Vesel este prezent cu articolul „Măsuri locale împotriva încălzirii globale”.
Activitatea care se desfășoară astăzi la CARP este dedicată și Zilei Internaționale a Păsărilor și Arborilor, din 10 mai. Și ornitologii și ecologiștii sărbătoresc, de ani de zile, această zi, având în vedere că România, prin valoarea ridicată a biodiversității pe care o deține, are o contribuție deosebită la Rețeaua Ecologică Europeană. Ziua de 10 mai este un prilej de informare a populației, organizându-se, în școli mai ales, activități de conștientizare a faptului că păsările și habitatele lor sunt în pericol, și doar de noi depinde salvarea lor.

de Mihaela NICULESCU Astăzi, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Pământului. Cu acest prilej, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Bârlad organizează azi, de la ora 10.30, o conferință cu tema „Arborii și sănătatea mediului citadin”, susținută de profesorul de biologie Virgil Vesel. Un ecologist convins, profesorul pensionar, fost director al Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad, va prezenta un material interesant despre geneza Pământului, dar și despre competiția „Capitala verde a Europei”, demarată în 2010. „Sunt profesor de biologie, și este normal să iubesc natura. M-am considerat întotdeauna ecologist și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: