Home » World » Eurodeputat francez: Franța ar prefera ca Ucraina să rămână în afara NATO

Eurodeputat francez: Franța ar prefera ca Ucraina să rămână în afara NATO

Franța ar prefera ca Ucraina să rămână în afara Alianței Nord-Atlantice, afirmă eurodeputatul francez Aymeric Chauprade, membru al partidului de extremă-dreapta Frontul Național, potrivit agenției ruse Sputnik.

„Poziția Franței este foarte clară… nu vrem ca Ucraina să devină membră NATO”, a declarat Aymeric Chauprade.

Potrivit eurodeputatului, partidul francez Frontul Național înțelege importanța menținerii de către Franța a unei relații bune cu Rusia.

Președintele Francois Hollande declara în februarie că pentru Franța este „indezirabil” ca Ucraina să devină membră NATO. Rusia, care se opune vehement admiterii Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică, a salutat această poziție, catalogând-o „absolut practică”.

Parlamentul Ucrainei s-a pronunțat în decembrie 2014 în favoarea renunțării la statutul de neutralitate, deschizând calea integrării în NATO. Președintele Petro Poroșenko, aflat miercuri în vizită la Paris, declara în urmă cu câteva luni că aderarea la NATO va fi decisă printr-un referendum organizat în următorii șase ani.

Sursa: mediafax.ro

Franța ar prefera ca Ucraina să rămână în afara Alianței Nord-Atlantice, afirmă eurodeputatul francez Aymeric Chauprade, membru al partidului de extremă-dreapta Frontul Național, potrivit agenției ruse Sputnik. "Poziția Franței este foarte clară… nu vrem ca Ucraina să devină membră NATO", a declarat Aymeric Chauprade. Potrivit eurodeputatului, partidul francez Frontul Național înțelege importanța menținerii de către Franța a unei relații bune cu Rusia. Președintele Francois Hollande declara în februarie că pentru Franța este "indezirabil" ca Ucraina să devină membră NATO. Rusia, care se opune vehement admiterii Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică, a salutat această poziție, catalogând-o "absolut practică". Parlamentul Ucrainei s-a pronunțat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: