Home » Social » Județul rablelor

Județul rablelor

de Marian MOCANU

Mai mult de jumătate dintre vehiculele controlate de inspectorii RAR în primul trimestru al acestui an aveau probleme de natură tehnică sau legate de acte. La nivelul județului Vaslui, din 573 autovehicule verificate, inspectorii RAR au descoperit 133 vehicule care prezentau pericol iminent de accident. Proporția este de patru ori mai mare decât cea înregistrată la nivel național. Vehicule neconforme au fost trase pe dreapta, reținându-se certificatul de înmatriculare.

Și în acest an au continuat controalele în trafic pentru descoperirea vehicolelor care prezintă neconformități tehnice sau legate de acte. La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic în județul Vaslui în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliția Rutieră a reținut 134 certificate de înmatriculare, 25 permise de conducere și au fost aplicate 348 amenzi. Din cele 573 autovehicule verificate, inspectorii RAR au descoperit că 133 dintre ele prezentau pericol iminent de accident.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se specifică într-un comunicat de presă emis de ARR.

În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Singura veste bună este faptul că numărul vehiculelor care depășesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu peste două procente în primele trei luni față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai grave este faptul că, dacă la nivel național doar circa 5% din vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident din cauza defecțiunilor sau neconformității stării tehnice, în județul Vaslui procentul este de patru ori mai mare. Practic, în această zonă, multe din vehiculele aflate în circulație pot oricând provoca un accident din cauza proastei funcționări a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, ori din cauza stării necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocurilor anormale la direcție sau defecțiuni ale sistemului de frânare.

Statisticile în acest sens sunt mai mult decât îngrijorătoare: 65,65% dintre vehiculele controlate în primele trei luni a acestui an în județul Vaslui aveau diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 54,8% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere, iar 4,73% depășeau nivelul maxim admis de poluare. Nici nu este de mirare, câtă vreme, din cauza sărăciei, mulți vasluieni fie folosesc acceași mașină de foarte mulți ani, investițiile în reparațrea vehiculelor fiind minime, ori preferă achiziționarea mașinilor second-hand, cu origine de multe ori incertă, ori cu o stare tehnică mai mult decât precară.

de Marian MOCANU Mai mult de jumătate dintre vehiculele controlate de inspectorii RAR în primul trimestru al acestui an aveau probleme de natură tehnică sau legate de acte. La nivelul județului Vaslui, din 573 autovehicule verificate, inspectorii RAR au descoperit 133 vehicule care prezentau pericol iminent de accident. Proporția este de patru ori mai mare decât cea înregistrată la nivel național. Vehicule neconforme au fost trase pe dreapta, reținându-se certificatul de înmatriculare. Și în acest an au continuat controalele în trafic pentru descoperirea vehicolelor care prezintă neconformități tehnice sau legate de acte. La finalul controalelor tehnice desfășurate în trafic în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: