Home » Social » Pensionarii vasluieni dau năvală în stațiuni la tratament!

Pensionarii vasluieni dau năvală în stațiuni la tratament!

de Roxana NĂSTASĂ

După o perioadă în care majoritatea pensionarilor a dorit să stea acasă și să petreacă Sărbătorile Pascale cum se cuvine, acum toți se înghesuie la bilete de tratament pentru una dintre stațiunile din țară. Așa se face că pentru seria cu plecare pe 7 mai la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui sunt depuse 480 de cereri pentru 192 de bilete disponibile.

Potrivit directorului instituției, Isabel Bogdan, în fiecare an se întâmplă așa, pensionarii dând năvală în această perioadă, fiind necesare suplimentări. Acest lucru se petrece și pentru că pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii pot alege dintr-o paletă foarte largă de stațiuni, nu doar din patru cum erau până acum. Ei pot merge la tratament în la Mangalia, Olănești, Lacu Sărat, Tușnad, Saturn, Techirghiol, Herculane, Vatra Dornei, Sinaia, Slănic Moldova, Bușteni, Căciulata, Govora, Amara, Bățătești și Sărata Monteoru. Nu o pot face însă, în stațiunile Herculane, Felix sau Covasna întrucât nu s-au încheiat contracte și pentru acestea. Conducerea CJP Vaslui speră ca la seria următoare de bilete să fie incluse și acestea.
Pentru anul 2015 la CJP Vaslui s-au alocat 2.933 de bilete de tratament. Bilete se acordă individual, în cursul unui an o persoană putând obține un singur bilet. Durata sejurului pentru un bilet este de 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile.

de Roxana NĂSTASĂ După o perioadă în care majoritatea pensionarilor a dorit să stea acasă și să petreacă Sărbătorile Pascale cum se cuvine, acum toți se înghesuie la bilete de tratament pentru una dintre stațiunile din țară. Așa se face că pentru seria cu plecare pe 7 mai la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui sunt depuse 480 de cereri pentru 192 de bilete disponibile. Potrivit directorului instituției, Isabel Bogdan, în fiecare an se întâmplă așa, pensionarii dând năvală în această perioadă, fiind necesare suplimentări. Acest lucru se petrece și pentru că pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: