Home » Justitie » Evadatul Țîgănescu a fost trimis in judecată

Evadatul Țîgănescu a fost trimis in judecată

de Roxana NĂSTASĂ

Procurorii ieșeni au finalizat joi dosarul care privește evadarea de la Curtea de Apel Iași a lui Ion Nica și Ion Țîgănescu, cei doi infractori moldoveni care au scăpat de sub nasul polițiștilor vasluieni.

Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Iași l-au trimis în judecată pe Ion Țîgănescu, în vârstă de 38 de ani, unul din cei doi infractori care au evadat de la Curtea de Apel Iași pe data de 16 martie 2015. Tîgănescu este acuzat de comiterea infracțiunilor de evadare, fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Pe 16 martie Țîgănescu a evadat de la Curtea de Apel Iași, împreună cu moldoveanul Ion Nica., de 29 de ani. A fost o scenă despinsă parcă din filme. În momentul în care Nica a reușit să sară gardul, Țîgănescu, cel de-al doilea infractor, a profitat de faptul ca a rămas singur cu poarta deaschisă și a fugit și el cât l-au ținut picioarele.
Nica a fost prins a doua zi la Gara Codreanu din Iași, însă Tîgănescu a fost mai greu de găsit. A fost prins la zece zile după evadare în timp ce incerca să fuga din țară.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt: la data de 16.03.2015, orele 13:30, inculpatul Țîganescu Ion, împreună cu numitul Nica Ion, în timp ce se aflau în sediul Curții de Apel Iași, asigurați cu o singură pereche de cătușe, au evadat din starea legală de reținere; în noaptea de 16/17.03.2015, inculpatul Țîganescu Ion, profitând de faptul ca ușa de acces în locuința persoanei vătămate A.M. era neasigurată, a pătruns în interiorul imobilului acesteia, iar din bucătărie a sustras două telefoane mobile în valoare de 100 lei”, au precizat procurorii într-un comunicat de presă.
„La data de 26.03.2015, orele 01:00, inculpatul Țîganescu Ion, după ce anterior evadase din starea legală de reținere, a încercat, în scopul sustragerii de la răspundere penală, să treacă fraudulos frontiera de stat a României prin Punctul de Trecere a Frontierei Borș, fiind depistat în timp ce se deplasa în spatele unei coloane de TIR-uri. Când a fost identificat, la cca. 100 metri de linia de frontieră, inculpatul s-a legitimat cu un permis de rezidență falsificat, aparent eliberat de autoritățile din Portugalia pe un alt nume”, au completat aceștia.

About Mihai Vasile