Home » Justitie » Închisoare pentru proxenetul din Băcani

Închisoare pentru proxenetul din Băcani

de Marian MOCANU

Mihai-Constantin Crăciun, individul din Băcani care a sechestrat o femeie pe care, sub amenințări, a obligat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați din sat, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de persoane. Complicii săi, Maria-Lorenn Dragomir și alți doi bărbați, sunt în continuare judecați pentru trafic de persoane, respectiv viol, infracțiuni pentru care riscă până la 10 ani de închisoare.

La începutul lunii ianuarie, Maria-Lorenn Dragomir, i-a propus unei femei în vârstă de 34 de ani s-o conducă la Bârlad, cu o scurtă oprire la Băcani, unde chipurile avea treabă la o rudă. Acolo, femeia a fost sechestrată, bătută și amenințată pentru a fi convinsă să facă sex cu mai mulți bărbați din zonă. „Clienții”, aduși de gazda Mihai Constantin Crăciun, plăteau cu băutură, alimente sau alte bunuri pentru a face sex cu victima.

Unul din bărbații care au fost martori la calvarul femeii a anunțat poliția, doar așa femeia reușind să scape din mâinile proxeneților de ocazie. Împotriva lui Maria-Lorenn Dragomir și a lui Mihai-Constantin Crăciun, dar și a altor doi bărbați – Dorin Gache și Marian Ciprian Copilu – a fost deschis dosar penal pentru trafic de persoane, lipsire de libertate și viol.

Găzda, Mihai-Constantin Crăciun, a ales calea procedurii simplificate a recunoașterii vinovăției, pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. În aceste condiții, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis, la cererea procurorilor, schimbarea încadrării juridice a faptelor din infracțiunea de trafic de persoane în cea de complicitate la trafic de persoane. În consecință, magistrații au decis, luni 20 aprilie, condamnarea lui Mihai-Constantin Crăciun la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, cu executarea pedepsei. În plus, acesta va trebui să achite suma de 1.800 lei drept cheltuieli judiciare.

Mihai-Constantin Crăciun este recidivist, acesta mai având anterior o condamnare de trei ani cu executare pentru furt calificat. Procesul celorlalți trei inculpați în dosar, Maria Lorenn Dragomir, Dorin Gache și Marian Ciprian Copilu, continuă pe rolul Tribunalului Vaslui.

de Marian MOCANU Mihai-Constantin Crăciun, individul din Băcani care a sechestrat o femeie pe care, sub amenințări, a obligat-o să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați din sat, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de persoane. Complicii săi, Maria-Lorenn Dragomir și alți doi bărbați, sunt în continuare judecați pentru trafic de persoane, respectiv viol, infracțiuni pentru care riscă până la 10 ani de închisoare. La începutul lunii ianuarie, Maria-Lorenn Dragomir, i-a propus unei femei în vârstă de 34 de ani s-o conducă la Bârlad, cu o scurtă oprire la Băcani, unde chipurile avea treabă la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: