Home » Social » Lansare de carte la „Belloescu”

Lansare de carte la „Belloescu”

de Mihaela NICULESCU

Bârlădenii se pot întâlni, în acest week-end, cu poezia. Biblioteca „Stroe S. Belloescu” organizează mâine, ora 11, o nouă lansare de carte. Poetul bârlădean George Irava își va prezenta cel mai recent volum de poezii, „Anotimpul transcendent”, un volum de stanțe, poezii cu o structură aparte, formate din două strofe și un vers concluziv.

„Avem plăcerea să vă invităm la o întâlnire cu poezia, mai concret, cu cel de-al XVII-lea volum de poezii scrise de îndrăgitul nostru poet, George Irava. Volumul a fost scos recent la Editura <Sfera> din Bârlad, iar prefața cărții este semnată de profesorul Gruia Novac.”, a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci.

Prezentarea volumului „Anotimpul transcendent” va fi făcută de către profesorii Novac și Roxana Galan. Publicul va putea cunoaște cele mai recente versuri ale poetului George Irava, pentru că manifestarea culturală va cuprinde și un moment poetic susținut de Teodora Spânu, secretar literar al Teatrului „V. I. Popa”.

Pe lângă cele 17 volume de poezii, George Irava a mai scris și două volume de eseuri. În ciuda vârstei, scriitorul continuă, la 79 de ani, să fie la fel de prolific. De-a lungul timpului, George Irava a fost distins cu mai multe premii. În 1985 a obținut premiul pentru poezie al Festivalului de Poezie de la Pitești, iar cel mai recent a fost Premiul pentru poezie la Concursul Național de Poezie, Proză, Epigrame, Teatru și Reportaj literar de la Botoșani, în 2011.

George Irava cochetează cu scrisul de zeci de ani, fiind licențiat al Facultății de Jurnalism din București.

de Mihaela NICULESCU Bârlădenii se pot întâlni, în acest week-end, cu poezia. Biblioteca „Stroe S. Belloescu” organizează mâine, ora 11, o nouă lansare de carte. Poetul bârlădean George Irava își va prezenta cel mai recent volum de poezii, „Anotimpul transcendent”, un volum de stanțe, poezii cu o structură aparte, formate din două strofe și un vers concluziv. „Avem plăcerea să vă invităm la o întâlnire cu poezia, mai concret, cu cel de-al XVII-lea volum de poezii scrise de îndrăgitul nostru poet, George Irava. Volumul a fost scos recent la Editura &lt;Sfera&gt; din Bârlad, iar prefața cărții este semnată de profesorul&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: