Home » Social » Șomerii s-au întâlnit la Bursa locurilor de muncă

Șomerii s-au întâlnit la Bursa locurilor de muncă

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat Bursa generală a locurilor de muncă. Persoanele dornice să se angajeze au avut de ales dintre 311 locuri de muncă puse la dispoziție de 50 agenți economici din județ. Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională), Bârlad (Cantina de Ajutor Social) și Huși (Casa Armatei), de la ora 9.

Scopul acțiunii a fost de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecționării personalului necesar activităților din cadrul firmei.
Din cei peste 1.500 de agenți economici din județ contactați de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forță de muncă, au confirmat participarea la bursă 50 care au oferit 311 locuri de muncă vacante (la Vaslui 19 firme au oferit 164 locuri de muncă, la Bârlad, șase firme – 62 posturi și la Huși, 25 firme – 85 posturi). Dintre acestea, 25 se adresează persoanelor cu studii superioare și 226 persoanelor fără studii superioare.
Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : medic veterinar, grafician, inspector asigurări, profesor de limba engleză, educatoare, economist, manager contracte, coordonator SSM, inginer modelare hidraulică, proiectant inginer mecanic, inginer prelucrări metalurgice, iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: vânzător, operator introducere validare și prelucrare date, cofetar, frizer, coafor, manichiuristă, cosmeticiană, agent de intervenție, dispecer, designer vestimentar, operator confecționer îmbrăcăminte, stivuitor, șofer, electrician în construcții, îngrijitoare copii, personal întreținere, muncitor necalificat în confecții, muncitor necalificat în agricultură și altele.
În baza protocolului încheiat între Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale si Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, la Bursa locurilor de muncă au participat și 85 de elevi ai claselor terminale, acțiunea organizată de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenți posibilitatea unui prim contact cu piața muncii.
De asemenea, în baza protocolului încheiat cu Penitenciarul cu regim închis Vaslui, la bursă au participat și 10 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni până la eliberarea din detenție.
O noutate pentru aceasta bursă o constituie participarea reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor cu o ofertă educațională foarte interesantă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
La bursa de anul acesta au participat 1.385 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind selectate în vederea încadrării, un număr de 394 persoane.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat Bursa generală a locurilor de muncă. Persoanele dornice să se angajeze au avut de ales dintre 311 locuri de muncă puse la dispoziție de 50 agenți economici din județ. Acțiunea s-a desfășurat concomitent în Vaslui (la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională), Bârlad (Cantina de Ajutor Social) și Huși (Casa Armatei), de la ora 9. Scopul acțiunii a fost de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și angajatorilor care nu au avut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile