Home » Administratie » Consiliul Județean Vaslui cumpără apartamente pentru medici.
Dumitru Buzatu

Consiliul Județean Vaslui cumpără apartamente pentru medici.

de Marian MOCANU
La ultima ședință  de Consiliu Județean, care a avut loc vineri, consilierii au aprobat achiziționarea unui număr de cinci apartamente destinat medicilor rezidenți de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Consilierul Viorel Istrate a propus ca, în locul cumpărării de apartamente, să fie alocați bani pentru finalizarea clădirii de pe proprietatea sa, aflată în centrul municipiului Vaslui. Propunerea a stârnit zâmbetele consilierilor prezenți, fiind cunoscut faptul că Istrate vrea cu orice chip să scape de clădirea respectivă, pentru care trebuie să plătească Primăriei Vaslui circa 300.000 lei.  
Consilierii județeni vasluieni au aprobat alocarea sumei de un milion lei pentru achiziționarea a cinci apartamente cu două sau trei camere în vederea închirierii acestora medicilor rezidenți de la Spitalul Județean de Urgență. Conform președintelui Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, solicitarea venită din partea spitalului este pentru un număr de 15 apartamente cu destinația de locuințe de serviciu.
„Spitalul Județean de Urgență este în criză de cadre medicale. Dorim să aducem specialiști, trebuie să le asigurăm și condiții, în special celor care fac naveta de la Iași sau vin din alte județe. Pe moment, am alocat suma de un milioan de lei pentru cumpărarea a cinci apartamente, dacă este posibil cu câte trei camere, urmînd ca, pe măsură ce bugetul o va permite, să achiziționăm și restul de zece locuințe”, le-a declarat președintele CJ, Dumitru Buzatu consilierilor județeni prezenți.
Propunerea de hotărâre a fost apreciată de toți consilierii prezenți, însă unii dintre ei au avut și alte inițiative. Astfel, liberalul Corneliu Pleșu a cerut conducerii CJ să se implice în achiziționarea de locuințe de servici și pentru medicii de la spitalele din Bârlad sau Huși, care, la fel, duc lipsă de specialiști.
„Din păcate, cele două spitale sunt în administrarea consiliilor locale Bârlad sau Huși, nu putem aloca noi bani în locul lor, nu ne dă voie legea. În schimb, noi le deschidem calea, făcând un prim pas în acest sens și poate cele două primării vor lua exemplu de la noi”, a răspuns președintele Buzatu.
Consilierul Viorel Istrate a avut o altă idee: „În loc de cumpărarea unor apartamente construite cine știe când, mai bine să se aloce bani pentru construcția unui bloc nou. De exemplu, este clădirea neterminată de lângă SRI, din fața Palatului Copiilor, în care primăria a băgat deja 17 miliarde lei vechi. Cu alte câteva miliarde ar putea fi finalizat un bloc întreg și am scăpa de plaga din centrul municipiului Vaslui”.
Propunerea lui Istrate a stârnit zâmbetele consilierilor prezenți, fiind știut faptul că respectiva clădire, începută prin anii 1996, este pe terenul consilierului, iar acesta trebuie să plătească, prin hotărâre judecătorească, peste 3 miliarde lei vechi Primăriei municipiului Vaslui, prețul estimat al construcției.
Propunerea consilierului Istrate nu a fost luată în seamă de plen, doar președintele Buzatu mărginindu-se să remarce: „De aceste locuințe de serviciu este nevoie urgent, nu avem timp să așteptăm un an, doi până finalizăm un bloc de locuințe. În plus, nu putem aloca bani pentru o construcție care nu ne aparține și mă gândesc că o să cereți ceva bani pe ea, domnule Istrate”.
Tot în ședința de vineri a CJ Vaslui, l-a propunerea unui grup de consilieri, s-a aprobat suplimentarea, cu 63.000 lei, a fondurilor destinate achiziționării de autovehicule de transport marfă și transport persoane. În bugetul din acest an s-a alocat o sumă inițială, care s-a dovedit insuficientă, la licitația organizată zilele trecute neînscriindu-se nici un participant. sma respectivă s-a acordat cadrul rectificării de buget, care a adus o suplimentare cu aproape 760 mii lei a fondurilor județene. Cea mai mare parte din bani vor ajunge la Centrul de asistență medico-legală din Băcești, pentru finanțarea unor lucrări, inclusiv amenajarea unei saline pentru persoanele internate acolo.
de Marian MOCANU La ultima ședință  de Consiliu Județean, care a avut loc vineri, consilierii au aprobat achiziționarea unui număr de cinci apartamente destinat medicilor rezidenți de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Consilierul Viorel Istrate a propus ca, în locul cumpărării de apartamente, să fie alocați bani pentru finalizarea clădirii de pe proprietatea sa, aflată în centrul municipiului Vaslui. Propunerea a stârnit zâmbetele consilierilor prezenți, fiind cunoscut faptul că Istrate vrea cu orice chip să scape de clădirea respectivă, pentru care trebuie să plătească Primăriei Vaslui circa 300.000 lei.   Consilierii județeni vasluieni au aprobat alocarea sumei de un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: