Home » Social » Nu mai au bani!

Nu mai au bani!

de Roxana NĂSTASĂ

Zeci de persoane din județ care și-au încheiat contract de asigurare cu Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru a putea beneficia ulterior de pensie, au rămas fără bani. Pentru că n-au plătit timp de trei luni, instituția în cauză le-a reziliat contractele.

Potrivit conducerii CJP Vaslui tot mai puțini sunt cei care își încheie contracte de asigurare în ultima perioadă dar nu-și permit să mai plătească, instituția reziliindu-le contractul.

“Unii încheie contracte de asigurare, însă alții, pentru că nu plătesc timp de trei luni, rămân fără ele. Astfel numărul de asigurați rămâne constant, fiind în prezent 970 de astfel de contracte încheiate la CJP Vaslui. Mulți nu-și mai pot permite să plătească cei 222 de lei lunar și le reziliem contractele. De exemplu, în martie, s-au încheiat 51 și s-au reziliat 27. Cam așa e tot timpul”, a declarat Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

Contribuția minimă lunară este de 222 de lei, iar venitul minim asigurat trebuie să fie în valoare de 845 de lei. Se pot asigura în sistemul public de pensii, facultativ, pe bază de contract de asigurare socială, avocații, personalul clerical și cel din cadrul cultelor recunsocute prin lege, neintegrate în sistemul public de pensii, precum și orice persoană care dorește să se asigure sau să-și completeze venitul asigurat. Asigurarea facultativă în sistemul public de pensii oferă o serie de avantaje, precum pensie, ajutor de deces sau bilete de tratament balnear.

de Roxana NĂSTASĂ Zeci de persoane din județ care și-au încheiat contract de asigurare cu Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru a putea beneficia ulterior de pensie, au rămas fără bani. Pentru că n-au plătit timp de trei luni, instituția în cauză le-a reziliat contractele. Potrivit conducerii CJP Vaslui tot mai puțini sunt cei care își încheie contracte de asigurare în ultima perioadă dar nu-și permit să mai plătească, instituția reziliindu-le contractul. “Unii încheie contracte de asigurare, însă alții, pentru că nu plătesc timp de trei luni, rămân fără ele. Astfel numărul de asigurați rămâne constant, fiind în prezent…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: