Home » Administratie » Nici Plăcintă, nici Feraru – Dorin Apostu, viceprimarul orașului

Nici Plăcintă, nici Feraru – Dorin Apostu, viceprimarul orașului

de Simona MIHĂILĂ

Decizia a fost luată, joi, de PSD Bârlad. Surse din PSD ne-au spus că marea învinsă a luptelor interne din PSD pentru șefia orașului este Gabriela Plăcintă, care ar fi vrut să se afle, în acest moment, în locul primarului interimar Marin Bunea. Deputatul Adrian Solomon a făcut un adevărat tărăboi după ce a aflat că aceasta a încercat să-și negocieze postul direct cu Dumitru Buzatu, nesocotindu-i, astfel, autoritatea.

E bătut în cuie: PSD Bârlad a hotărât să-l desemneze pe consilierul Dorin Apostu pentru funcția de viceprimar al orașului. Decizia a fost luată joi, în ședința Comitetului executiv al PSD Bârlad, eveniment la care presa nu a fost invitată.

În afară de Apostu, care a obținut 44 de voturi, și-a depus candidatura și Mircea Leonte, care a reușit să convingă doar 11 pesediști să-l voteze.

Până a se vedea în mult-așteptatul fotoliu de viceprimar, Dorin Apostu a trebui să obțină și aprobarea Consiliului Local Bârlad, care se va întruni în ședință ordinară pe 30 aprilie, însă votul consilierilor este o banală formalitate, ținând cont că pesediștii dețin majoritatea necesară luării deciziilor în fruntea orașului.

Informațiile care ne-au parvenit din interiorul partidului spun că Gabriela Plăcintă, actualmente inspector- șef pe Învățământul vasluian, este marea învinsă a jocurilor de culise din PSD. Surse din PSD spun că, imediat după demisia lui Constantin Constantinescu din funcția de primar al Bârladului, Plăcintă a inițiat discuții cu Dumitru Buzatu, președintele organizației județene a PSD, pentru a-i lua locul lui Marin Bunea, în așa fel încât să ajungă primar interimar.

Deputatul Adrian Solomon, șeful de la Bârlad, s-a făcut foc și pară pe Plăcintă, pentru îndrăzneala de a-i fi ignorat autoritatea și de a fi mers direct la Buzatu. Între cei doi au avut loc discuții virulente, Solomon reproșându-i Gabrielei Plăcintă lipsa de recunoștință pentru susținerea de care s-a bucurat din partea pesediștilor bârlădeni și cărora le datorează toate funcțiile pe care le ocupă. De altfel, șefa de la Învățământ, care este și consilier local, nu este privită cu ochi buni nici de alți membri ai partidului, care aveau așteptări mai mari de la ea în ceea ce privește rezolvarea problemelor din învățământul bârlădean.

Se pare că, în cele din urmă, Gabriela Plăcintă s-ar fi mulțumit și cu funcția de viceprimar. Pentru ședința de joi fuseseră tipărite buletine de vot pe numele a trei persoane: Apostu, Plăcintă și Ciprian Feraru, traseistul care a venit de la PNL. Semn că și aceștia doi din urmă intenționau să candideze, dar s-au răzgândit după ce, probabil, au realizat că nu au nicio șansă în fața simpatiei de care se bucură Apostu printre pesediști.

 

de Simona MIHĂILĂ Decizia a fost luată, joi, de PSD Bârlad. Surse din PSD ne-au spus că marea învinsă a luptelor interne din PSD pentru șefia orașului este Gabriela Plăcintă, care ar fi vrut să se afle, în acest moment, în locul primarului interimar Marin Bunea. Deputatul Adrian Solomon a făcut un adevărat tărăboi după ce a aflat că aceasta a încercat să-și negocieze postul direct cu Dumitru Buzatu, nesocotindu-i, astfel, autoritatea. E bătut în cuie: PSD Bârlad a hotărât să-l desemneze pe consilierul Dorin Apostu pentru funcția de viceprimar al orașului. Decizia a fost luată joi, în ședința Comitetului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

10 comments

  1. Cum n-a fost castigator Feraru „strampi-gel” Ciprian viceprimar ?
    Rusine pesedeului =))
    Cipriane da-ti demisia si hai repede la pampul lui Minciunica si Honofrei :))))
    Bai ti-am spus doar de nenumarate ori , tradatorii sunt folositi ca mai apoi sa fie aruncati la gunoi ca niste sosete purtate si gaurite.

  2. Nu intelege nimeni de ce PSD-ul o mai sustine si ca inspector general daca ea nu a fost in stare sa treaca examenul sustinut la minster. Tot din cauza ei a pierdut si Ponta la Barlad si tot din cauza ei va pierde si candidatul PSD la alegerile de anul viitor daca nu veti scapa cat de repede de ea. Si-a batut joc de invatamantul barladean si acest lucru nu i-l iarta cadrele didactice si parintii copiilor . Si sunt multi!

  3. multi mai fac figuratie, in politica asta. de ce alergati, frate, dupa scaune de conducere? va plictisiti acasa? get a life!

    • Pai alearga. Macar daca ar alerga cine trebuie. Totusi Apostol este o alegere buna daca ne gandim la contracandidati. Feraru este vanator de functii iar Placinta o gogoasa care se dezumfla pe zi ce trece si care nu mai are ce cauta in politica si administratia locala.

  4. De ce nu a fost pus articolul pe prima pagina si
    a fost ascuns printre alte articole? Sa nu se vada prostia doamnei general?
    Este o frustrata, care isi ascunde acest handicap in spatele rautatii pe care o
    emana la fiecare pas. Ce sa mai spunem de compententa….!La ea nu exista asa
    ceva si nici nu va exista vreodata! Nu destul a distrus scoala 9, a distrus
    inspectoratul scolar ,si de cand e inspectoare a distrus toate scolile din
    Barlad, acum mai vrea sa distruga si orasul Barlad! Sa-i fie rusine! (ceea ce nu
    are). Sa plece si sa vina altii in aceste functii,care sunt OAMENI !

    • vasluian informat

      Mai „omule necajit” tu mori de grija lui Placinta, iti crapa ficatul in tine…ia spune-ne tu care le stii pe toate cum a distrus aceasta femeie o scoala si un sistem intreg??? Cand era ea directoare scoala 9 era intre primele 3 din oras, acum e cam liniste pe la isj, olimpici pe banda rulanta, etc, etc….

    • Esti necajit ca din cauza lipsei de neuroni nu poti sa procesezi informatia? Poate citesti si tu in mass-media articolele referitoare la invatamentul vasluian din ultima perioada si iti faci update la informatii, pentru ca sa iti dispara frustrarile!

  5. Cipriane, cand imi erai elev erai un pic mai vertical

%d blogeri au apreciat: