Home / Invatamant / Se majorează salariile profesorilor

Se majorează salariile profesorilor

de Roxana NĂSTASĂ

Lefurile cadrelor didactice vor crește cu 5% începând cu luna septembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, după o întâlnire cu sindicaliștii din învățământ.

Creșterea salarială fusese convenită la finele anului trecut prin semnarea unui protocol între cele două părți. Acum, sindicaliștii din educație vor și schimbarea legii salarizării, pentru că, spun ei, în caz contrar, din 2016, profesorii vor avea venituri aproape egale cu cele ale muncitorilor necalificați, întrucât salariul minim va urca la 1.200 de lei, iar un cadru didactic câștigă în medie 1.500 de lei pe lună.

„Va fi acordat și sporul de 5% în luna septembrie, s-a rezolvat și problema personalului nedidactic, problemă care era extrem de importantă, o creștere cu 12% începând cu 1 iulie. Această prevedere vizează 60.000 de persoane care fac parte din personal nedidactic, 53.000 din preuniversitar și 7.000 în universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

de Roxana NĂSTASĂ Lefurile cadrelor didactice vor crește cu 5% începând cu luna septembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, după o întâlnire cu sindicaliștii din învățământ. Creșterea salarială fusese convenită la finele anului trecut prin semnarea unui protocol între cele două părți. Acum, sindicaliștii din educație vor și schimbarea legii salarizării, pentru că, spun ei, în caz contrar, din 2016, profesorii vor avea venituri aproape egale cu cele ale muncitorilor necalificați, întrucât salariul minim va urca la 1.200 de lei, iar un cadru didactic câștigă în medie 1.500 de lei pe lună. „Va fi acordat și sporul de…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. aceasta marire e valabila si pentru auxiliarii din invatamint ?

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: