Home » World » Moscova cere explicații după ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul său grupului Lupii Nopții

Moscova cere explicații după ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul său grupului Lupii Nopții

Ministerul rus de Externe a solicitat luni Poloniei explicații în legătură cu decizia de a interzice accesul pe teritoriul său grupului de motocicliști ruși Lupii Nopții, apropiat președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC News Online.
Luni, grănicerii polonezi nu le-au permis motocicliștilor ultranaționaliști din cadrul grupului Lupii Nopții să intre pe teritoriul Poloniei. Aceștia din urmă intenționau să refacă către vest drumul Armatei Roșii spre Berlin.
După ce autoritățile poloneze le-au refuzat accesul, motocicliștii ruși s-au întors în Belarus. Planul clubului de motocicliști ultranaționaliști de a reface către vest drumul Armatei Roșii spre Berlin a fost denunțat ca „provocator” de premierul polonez Ewa Kopacz, iar vineri, Ministerul de Externe de la Varșovia a interzis accesul motocicliștilor în țară, o decizie care a generat nemulțumiri la Moscova. Călătoria – „Către Berlin”, o trimitere la strigătul de luptă al Armatei Roșii, potrivit site-ului clubului – a început sâmbătă – pe un traseu de peste 6.000 de kilometri, prin Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria – și urma să se încheie în capitala Germană pe 9 mai.
Sursa: mediafax.ro

Ministerul rus de Externe a solicitat luni Poloniei explicații în legătură cu decizia de a interzice accesul pe teritoriul său grupului de motocicliști ruși Lupii Nopții, apropiat președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC News Online. Luni, grănicerii polonezi nu le-au permis motocicliștilor ultranaționaliști din cadrul grupului Lupii Nopții să intre pe teritoriul Poloniei. Aceștia din urmă intenționau să refacă către vest drumul Armatei Roșii spre Berlin. După ce autoritățile poloneze le-au refuzat accesul, motocicliștii ruși s-au întors în Belarus. Planul clubului de motocicliști ultranaționaliști de a reface către vest drumul Armatei Roșii spre Berlin a fost denunțat ca "provocator" de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: