Home » Administratie » Poliția Locală dă amenzi de miliarde

Poliția Locală dă amenzi de miliarde

de Marian MOCANU

Numărul de amenzi date de polițiștii locali în primul trimestru al acestui an este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Predomină contravențiile date pentru încălcarea regulilor de circulație, în sumă totală de peste 121.000 lei.  

Anul 2015 a început pentru vasluieni cu mai multe amenzi primite de la poliția locală pentru încălcarea normelor de conviețuire. Astfel, comparativ cu primul trimestru a anului trecut, cînd au fost date 1.774 amenzi și contravenții în sumă totală de 150.635 lei, în aceeași perioadă a acestui an numărul proceselor verbale încheiate de polițiștii locali vasluieni a fost de 1.845, cu 71 mai multe. Dacă s-ar încasa în totalitate, amenzile date în primele trei luni ar aduce la bugetul local a municipiului Vaslui 160.465 lei.

Cele mai multe amenzi și contravenții, 1.118, au fost date pentru încălcarea regulilor de circulație, valoarea acestora fiind de 121.485 lei. Alte 279 de procese verbale, în valoare de 23.250 lei au fost încheiate de polițiștii locali pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, iar pentru nerespectarea altor prevederi ale HCL 66/2009 au fost date 387 amenzi, în valoare de 5.900 lei. Este vorba în principal de nerespectarea obligațiilor de întreținere și menținere a curățeniei spațiului public, inclusiv pentru depozitarea gunoiului și deșeurilor în alte locuri decât cele prevăzute în acest scop.

sorinel-catanaDin câte se pare, cea mai mare parte a celor care nu au respectat normele de convețuire sau au încălcat regulile de circulație și-au însușit aceste sancțiuni, pe rolul Judecătoriei Vaslui fiind înregistrate de la începutul acestui an doar un număr de 33 de contestații ale proceselor verbale încheiate de polițiștii locali.

„În afara activităților specifice de asigurare a ordinii și liniștii publice, polițiștii locali participă activ și la o serie de campanii de informare și prevenire organizate în colaborare cu Primăria municipiului Vaslui sau alte instituții. Din păcate, mai sunt cazuri în care vasluienii nu respectă cele mai elementare norme de civilizație și conviețuire, cazuri în care, după eventualele avertismente, normal, sunt aplicate și amenzi. Uneori, sancțiunile pecuniare sunt singura modalitate de a preveni repetarea faptelor”, ne-a declarat Sorinel Catană, comandantul poliției Locale a municipiului Vaslui.

de Marian MOCANU Numărul de amenzi date de polițiștii locali în primul trimestru al acestui an este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Predomină contravențiile date pentru încălcarea regulilor de circulație, în sumă totală de peste 121.000 lei.   Anul 2015 a început pentru vasluieni cu mai multe amenzi primite de la poliția locală pentru încălcarea normelor de conviețuire. Astfel, comparativ cu primul trimestru a anului trecut, cînd au fost date 1.774 amenzi și contravenții în sumă totală de 150.635 lei, în aceeași perioadă a acestui an numărul proceselor verbale încheiate de polițiștii locali vasluieni a fost de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: