Home » Justitie » Un dosar care zguduie lumea bună a Bârladului!

Un dosar care zguduie lumea bună a Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

Pe lângă polițistul Mihai Lupu de la Crimă Organizată, ancheta celor de la DIICOT îi mai incriminează pe fiul unui cunoscut om de afaceri local – arbitrul de fotbal Ionuț Chiriac – și pe fotbalistul Bogdan Ghiceanu, originar tot din Bârlad.

Ionut Chiriac

Ionut Chiriac

Dosarul instrumentat de DIICOT continuă să provoace valuri în Bârlad, mai ales printre așa zișii oameni de bine ai urbei. După cum am mai scris, din grupul infracțional specializat în infracțiuni informatice și spălare de bani, făceau parte doi polițiști din Bârlad. Însă, în dosarul instrumentat de procurorii DIICOt, mai sunt vehiculate (printre altele) numele a încă doi bârlădeni. Este vorba fotbalistul Bogdan Ghiceanu (actualmente jucător al echipa FC Otopeni) și de arbitrul de fotbal Ionuț Chiriac, fiul unui cunoscut om de afaceri din Bârlad – Ion Chiriac – patronul unui restaurant din localitate.

În vârstă de 28 de ani, Bogdan Ghiceanu este din Bârlad și și-a început cariera fotbalistică în orașul natal, jucând pentru chipa locală. Ulterior a mai evoluta la FC Botoșani, CSMS Iași și

Mihai Lupu

Mihai Lupu

FC Voluntari. Cât despre Ionuț Chiriac, în vârstă de 29 de ani, acesta a avut o scurtă carieră fotbalistică. Însă, de câțiva ani buni, a îmbrățișat cariera de cavaler al fluierului. Ionuț Chiriac este fiul lui Ion Chiriac, un cunoscut om de afaceri din Bârlad, proprietarul unui restaurant. Acestora li se mai adaugă doi polițiști bârlădeni. Unul este Mihai Lupu, agent chiar în cadrul DIICOT, iar în privința celui de al doilea om al legii incriminat, deocamdată se păstrează tăcerea cu privire la identitatea sa.

Procurorii DIICOT au efectuat mai multe descinderi în cursul zilei de duminică, 26 aprilie. A fost vorba despre nu mai puțin de 42 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Bârlad, Bacău, Pitești, Galați și Constanța în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani. Îîn perioada februarie 2013 – decembrie 2013, grupul

Bogdan Ghiceanu

Bogdan Ghiceanu

infracțional organizat, format din peste 52 de persoane, cetățeni romani și străini, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operațiuni), în 24 de state, respectiv Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie. Valoarea totală a prejudiciului s-a ridicat la peste 15.000.000 de dolari americani. În activitatea infracțională au fost vizate bănci din SUA (Puerto Rico) și OMAN (MUSCAT).

Din cercetările efectuate, a rezultat că liderii grupării au accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituții bancare, obținând astfel datele unor carduri aferente conturilor unor mari corporații, iar ulterior respectivele date erau inscripționate pe carduri clonate și distribuite către alți membrii ai grupării. Operațiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat, într-un interval de timp stabilit, în zilele nelucrătoare ale băncilor. Membrii grupării efectuau retrageri frauduloase de numerar, concomitent, de la bancomatele unor instituții bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia și România. Grupul infracțional a acționat în același mod la data de 2 decembrie 2013, în România, reușind să efectueze 4.200 de retrageri frauduloase, în valoare de 5.000.000 de USD, de la ATM-uri ale unor instituții bancare din 15 orașe. Totodată, la data de 20.02.2013 a fost retrasă din Japonia de către aceeași membrii ai grupării suma de 9.000.000 USD. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite și ridicate 16 laptopuri și telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, 2 kg. de aur în lingouri, tablouri și suma de 150.000 euro. De asemenea, procurorii DIICOT au mai descoperit că liderii grupării au investit sumele de bani provenite din săvârșirea infracțiunilor în bunuri mobile și imobile asupra cărora se vor institui măsuri asiguratorii.

de Răzvan CĂLIN Pe lângă polițistul Mihai Lupu de la Crimă Organizată, ancheta celor de la DIICOT îi mai incriminează pe fiul unui cunoscut om de afaceri local - arbitrul de fotbal Ionuț Chiriac - și pe fotbalistul Bogdan Ghiceanu, originar tot din Bârlad. Dosarul instrumentat de DIICOT continuă să provoace valuri în Bârlad, mai ales printre așa zișii oameni de bine ai urbei. După cum am mai scris, din grupul infracțional specializat în infracțiuni informatice și spălare de bani, făceau parte doi polițiști din Bârlad. Însă, în dosarul instrumentat de procurorii DIICOt, mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

7 comments

  1. Vasluiul un judet sarac dar plin de masini scumpe si vile ce rasar peste noapte.Desi se spune mereu ca bugetarii au salarii mici totusi de unde bani pentru masini scumpe ,vile si lux?Ar trebui urgent curatenie in politia Barlad schimbat sefi de la mic la mare ,asta chiar si la Vaslui.

  2. al doilea politist este chiar seful de la B.C.C.O(BE NARU)CRED CA V-ATI DAT SEAMA.

  3. Tot barladul stia numai dicot a aflat tarziu

  4. Dc se păstrează tăcere la cel deal doilea polițist ….dc îl feriți? începe cu B..??

  5. E plin de fite … un increzut..vine randu la fiecare …ia mai căutați în toată politia barlad ..nus dacă 2…3..is curați..

  6. eu as ruga D.I C.O.T-ul sa verifice inca citeva persoane din birlad una e deja arestata,pe nume FRATIMAN LAURA -GABRIELA care avea pile la politia birlad si neamuri in avocatura si care a scapat cu o pedeapsa foarte mica pt falsificarea unui cazier si iselatoria a 100 de oameni ca le da credit de sute de milioane.aceasta umbla cu carduri false chiar scosese citeva sute de milioane si le flutura pe la nasul oamenilor iselati de ea in biroul in care isi avea resedinta ,in ziua in care trebuia sa scoata banii sa dea la oameni a fost arestata.sa lucrat prea repede la condamnarea ei fara sa se ia in considerare declaratiile oamenilor pagubiti.sa se ia toatedeclaratiile sa se vada ca ea dorea sa scoata bani de la mai multe banci.daca se va verifica de catre dicot vor cadea multe capete.sa fie audiate toate persoanele inselate de catre ea sa se deduca ce facea ea si in legatura cu cine,tatal ei ia fost complice,dar e liber e bine mersi la fel si asociatul ei care au semnat contractele pt.credit.oamenii pagubiti au ramas numai cu contractele caci la multi le-au fost oprite facturile eliberate de pe calculatorul ei la politie.de ce??????

%d blogeri au apreciat: