Home » Social » Amenzi usturătoare date de Garda de Mediu

Amenzi usturătoare date de Garda de Mediu

de Roxana NĂSTASĂ

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Vaslui au efectuat în primul trimestru al acestui an mai multe controale planificate și neplanificate la persoane fizice și juridice care desfășoară activități ce ar putea afecta mediul înconjurător, aplicând amenzi uriașe pentru neregulile constatate.

Comisarii de mediu au efectuat în perioada ianuarie-martie 261 de controale, dintre care 92 planificate și restul neplanificate. Pentru neregulile constatate au aplicat 18 sancțiuni, dintre care 12 amenzi și șase avertismente. Valoarea totală a amenzilor date de Garda de Mediu pentru neregulile găsite se ridică la 86.000 de lei.

Neconformitățile constatate în urma controalelor constau în nesolicitarea și obținerea autorizației de mediu, degradarea mediului prin depozitări necontrolate de deșeuri, incinerare de deșeuri, achiziția de substanțe fitosanitare peste nevoia de utilizare, depășind astfel termenul de valabilitate, neasigurarea măsurilor privind colectarea selectivă sau transportul și eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere.

de Roxana NĂSTASĂ Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Vaslui au efectuat în primul trimestru al acestui an mai multe controale planificate și neplanificate la persoane fizice și juridice care desfășoară activități ce ar putea afecta mediul înconjurător, aplicând amenzi uriașe pentru neregulile constatate. Comisarii de mediu au efectuat în perioada ianuarie-martie 261 de controale, dintre care 92 planificate și restul neplanificate. Pentru neregulile constatate au aplicat 18 sancțiuni, dintre care 12 amenzi și șase avertismente. Valoarea totală a amenzilor date de Garda de Mediu pentru neregulile găsite se ridică la 86.000 de lei. Neconformitățile constatate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: