Home » Sanatate » Mort cu zile pe mâna medicilor bârlădeni

Mort cu zile pe mâna medicilor bârlădeni

de Răzvan CĂLIN

La numai 26  de ani, Vasile Moldoveanu, din comuna Iana, a sfârșit în chinuri groaznice pentru că medicii de la spitalul din Bârlad nu au fost în stare să realizeze că tânărul s-a infectat cu o bacterie extrem de periculoasă după ce s-a rănit la un picior.

Neglijență, incompetență sau lipsă de profesionalism, spuneții cum vreți, dar singura certitudine este că un tânăr aflat în floarea vieții va putrezi în mormânt pentru că medicii de la spitalul din Bârlad nu au fost în stare să-i pună un diagnostic corect. Cel puțin asta susține familia lui Vasile Moldoveanu, de 26 de ani, din satul Recea, comuna Iana, decedat la sfârșitul săptămânii trecute în chinuri groaznice pe paturile Spitalului ”Sfântu Spiridon” din Iași.

Totul a pornit de la o simplă rană pe care tânărul a suferit-o la un picior în timp ce se afla la munca câmpului împreună cu tatăl său pe data de 22 aprilie . Practic, Vasile Moldoveanu s-a înțepat în fierul unui plug tras de cal. Precauți, oamenii au chemat imediat o ambulanță care l-a transportat la Spitalul municipal de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Aici, i s-a administrat vaccinul antitetanos și a fost supus unor două intervenții chirurgicale. Însă, în decurs de câteva ore, tânărul a început să se simtă din ce în ce mai rău, acuzând dureri atroce la piciorul rănit.

„L-au operat odată a doua zi după ce a ajuns la spital la Bârlad  și i-au zis că nu are nimic, că îl coase la loc și gata. Dar după aia, în noaptea aia i-a fost tare rău. I s-a umflat și piciorul și l-au băgat iar în operație, dar după asta au zis că nu mai au ce să-i facă”, a declarat tatăl băiatului.

Înfiorător este faptul că timp de două zile medicii de la Bârlad nu au acceptat ca tânărul să fie transferat la un spital din Iași, deși starea sănătății sale s-a deteriorat cumplit de repede. Potrivit spuselor părinților săi, piciorul băiatului se înnegrise (probabil din cauza cangrenei galopante) iar tânărul se zvârcolea și urla din cauza durerilor. Abia după 48 de ore medicii bârlădeni au realizat că sunt depșiți de situație și au acceptat să fie dus la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași. Imediat ce sâmbătă, 25 aprilie, Vasile Munteanu a ajuns în spitalul ieșean, a fost introdus de urgență din nou în sala de operații. Din păcate, a fost prea târziu pentru el căci trupul i-a cedat și a intrat în stop cardio-respirator, decedând pe masa de operație.

Se pare că această nenorocire ar fi putut fi evitată dacă medicii bârlădeni și-ar fi dat seama că tânărul a suferit o infecție cu o bacterie extrem de periculoasă de tip ”Clostridium difficile”. Bacteria provoacă o infecție în organism care este extrem de gravă și rapidă în evoluție. Medicii specialiști susțin că pentru a-i salva viața, doctorii de la Bârlad ar fi trebuit să-i amputeze piciorul imediat ce au observat că starea acestuia s-a agravat. Din păcate nu a fost așa, ba chiar a fost nevoie de insistențele părinților pentru a-i convinge pe medicii bârlădeni să-l transfere la Iași. Prea târziu, însă, după cum s-a văzut. În aceste condiții, părinții tânărului sunt hotărâți ca imediat după ce își vor înhuma băiatul, să facă plângere împotriva medicilor de la Bârlad.

„Deocamdată, nu a fost depusă nici o plângere în acest sens. Dar, imediat ce se va întâmpla acest lucru, vom face demersurile care se impun”, ne-a declarat comisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Medicul Gabriela Daniș, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad, nu a putut fi contactată pentru că nu a răspuns la apelurile telefonice adresate de redactorii EstNews.

Vasile Moldoveanu era cel mai mare dintre copiii familiei. El mai are două surori de 22 ani și, respectiv de 16 ani și încă un frățior de numai nouă ani.

”Sunt o familie de oameni gospodari, foarte liniștiți și la locul lor. Vasile, băiatul lor cel mai mare, era un băiat foarte cuminte, aș putea spune chiar mai cuminte ca o fată. E mare păcat de asemenea tragedie!”, ne-a declarat Ioan Totolici, primarul comunei Iana.

de Răzvan CĂLIN La numai 26  de ani, Vasile Moldoveanu, din comuna Iana, a sfârșit în chinuri groaznice pentru că medicii de la spitalul din Bârlad nu au fost în stare să realizeze că tânărul s-a infectat cu o bacterie extrem de periculoasă după ce s-a rănit la un picior. Neglijență, incompetență sau lipsă de profesionalism, spuneții cum vreți, dar singura certitudine este că un tânăr aflat în floarea vieții va putrezi în mormânt pentru că medicii de la spitalul din Bârlad nu au fost în stare să-i pună un diagnostic corect. Cel puțin asta susține familia lui Vasile Moldoveanu,…

Review Overview

User Rating: 4.63 ( 3 votes)

About Razvan Calin

3 comments

  1. vaccinul atitetanos la omorat cretinilor….

    • Rusine toti asteapta sa le bagi in buzunar si tot nu -I in de ajuns nu au respect fata de pacienti ar trebui sa le dispara buzunarele alea adanci .

  2. Spitalul barladean este sinonim cu abator de oameni. Mi s-a gresit anestezia la o simpla operatie de apendicita, pentru care am suferit zile intregi si probabil pentru ca nu am platit cotizatia cuvenita. !!!!!RUSINE!!!!!!

%d blogeri au apreciat: